Gaziantep'te Acemi Kasaplar Hastanelik Oldu

Gaziantep’te kurban kesimi esnasinda vücutlarinin çesitli bölgelerini yaralayan vatandaslar hastanelere kostu. Sehitkamil Devlet Hastanesine tedavi için basvuran acemi kasaplar acele etmekten dolayi kendilerini yaralandiklarini belirterek vatandaslari uyardi.

Gaziantep'te Acemi Kasaplar Hastanelik Oldu
Gaziantep’te kurban kesimi sirasinda vücudunun çesitli bölgelerini kesen acemi kasaplar hastanelerin yolunu tuttu. Sehitkamil Devlet Hastanesinin acil poliklinigine 2 saatte yaklasik 30 acemi kasap tedavi için basvurdu. Bayram namazinin ardindan kurban kesimine baslayan kasaplar vücudunun çesitli bölgelerini keserek yaraladi. Parmak, kol ve bacaklarini kesen acemi kasaplar hastanelerde yogunluk olusturdu. Tedavi için Acil Poliklinigine basvuran vatandaslarin kesilen bölgelerine dikis atilirken poliklinikteki cerrahi müdahale odasi önünde hasta kuyrugu olustu.

Hastaneye basvuran vatandaslar acemilikten dolayi ellerini kestiklerini anlatirken vatandaslari kesim esnasinda dikkatli olmalari konusunda uyardi.

Koyun kestikleri sirada bir anda elinin kesildigini belirten Yilmaz Karaca, “Koyun keserken bir anda elimizi kestik. Kasap koyunun ayagini tutup yukari çekerken biçagi elime vurdu. Baya bir kesik olustu. 8 dikis atildi. Çok dikkatli olmak lazim” dedi.



“Acele etmemek lazim”

Hastaneye tedavi için gelen Abdulkadir Nohut ise, “Kurbani keserken biçakla elimi kestim yanlislikla. Çok dikkatli olmak lazim. Biraz acele ettik. Sabahtan erken bitirelim istedik. Acele etmemek lazim” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA