Edirne'de Bayram Namazi Coskusu

Edirne Selimiye Camii basta olmak üzere, sabahin ilk isiklariyla beraber camilere akin eden vatandaslar Kurban Bayrami namazini kildi.

Edirne'de Bayram Namazi Coskusu
Tüm yurtta bayram coskusu, sabahin erken saatlerinden itibaren Edirne’de bayram namazi hareketliligi ile basladi.

Kurban Bayrami namazini idrak etmek için camilerin yolunu tutan vatandaslar namazlarini kildi. Edirne’de Selimiye Camii’nde, Eski Camii, Üç Serefeli Camii ve kentteki diger camilerde bayram namazi kilindi. Namaz kilan vatandaslar, okunan hutbeyi dinledikten sonra salavatlar getirerek dualar etti. Daha sonra vatandaslar kurbanlarini kesmek için evlerinin yolunu tuttu.

Kurban Bayrami için sabah erkenden caminin yolunu tutugunu ifade eden Mustafa Atalay, çok güzel bir bayram sabahi oldugu için sevinçli oldugunu belirterek, “Böyle güzel bir yerde namaz kilmak bana nasip oldugu için çok mutluyum. Çok güzel, çok kalabalik camilerimiz rabbimize sükürler olsun. Herkesin bayrami mübarek olsun insallah kazasiz belasiz herkes kurbanini keser insallah hiçbir yerde küskünlük kirginlik kalmasin” dedi.

Namaz sonrasi açiklama yapan diger vatandaslar da, kurbanlarini kemeye gideceklerini söyleyerek bütün Müslüman aleminin bayramini kutladi.
Kaynak: İHA