Bakan Kurum 63. Uluslararasi Aksehir Nasreddin Hoca Senligi'ne Katildi

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, 63. Uluslararasi Aksehir Nasreddin Hoca Senligi’ne katildi. Bakan Kurum, çok yakin zamanda Aksehir’in tüm Türkiye’nin, bölgenin en önemli turistik destinasyonlarindan bir tanesi olacagini belirterek, “Büyük Türkiye yolculugunda, büyük Türkiye’de güçlü sehirler, güçlü Türkiye anlayisiyla hizmet götürüyoruz. Nerede bir afet olsa, nerede bir sel olsa, heyelan olsa, yangin olsa biz ilgili tüm arkadaslarimizla iki saat içerisinde orada oluyoruz. Vatandaslarimizin yarasini sariyoruz” dedi.

Bakan Kurum 63. Uluslararasi Aksehir Nasreddin Hoca Senligi'ne Katildi
Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, ziyaretler için geldigi Konya’nin Aksehir ilçesinde proje alanlari çerçevesindeki Nasreddin Hoca Evi ve Papaz Evi’nde incelemelerde bulundu. Daha sonra 63. Uluslararasi Aksehir Nasreddin Hoca Senligi’ne katilan Bakan Murat Kurum burada yaptigi konusmada Aksehir’in nice medeniyetlere ev sahipligi yapmis alimler sehri oldugunu belirtti.

Bakan Kurum, Kurban Bayrami vesilesiyle Aksehir’in, Konya’nin 31 ilçesindeki vatandaslarin, bayramini tebrik etti. Murat Kurum, Aksehir’de 700 yildir Nasreddin Hoca Senligi etkinliklerinin devam ettigini ve bu etkinliklerle birlikte Konya’nin tarihini, kültürünü, hosgörüsünü tüm Türkiye’ye, tüm dünyaya gösterdiklerini kaydederek, “Tarihi hanlar, hamamlar, binalarimiz, restorasyonu yapilan 2 bine varan tarihi eserimiz var. 300’ünü tamamladik ve 300 eserle aslinda restorasyonu yapilmis hanlariyla, hamamlariyla, müzesiyle, camileriyle, kilisesiyle, papaz evleriyle gerçekten Aksehir’in tarihine, kültürüne kimlik katacak o sokaklarin ihyasini, insasini gerçeklestiriyoruz. Emin olun çok az kaldi. Çok yakin zamanda Aksehir’imiz tüm Türkiye’nin, bölgenin en önemli turistik destinasyonlarindan bir tanesi olacak. Aksehir için uzun vadedeki hedefimiz budur. Bu hedef dogrultusunda tarihi binalarin restorasyonlarini tamamlamaya devam edecegiz. Yine belediyemizle birlikte, büyüksehir belediyemizle birlikte burada bu binalarin restorasyonu için çalismalarimizi azimle, gayretle sürdürecegiz ve insallah en sonunda da burada Aksehir’e gelen vatandaslarimiz sadece senlikle, kalmayacaklar. Sokaklari, Hidirligimizi, buradaki hanlari, hamamlari, camilerimizi gezecekler ve bu sayede de aslinda esnafimiz da daha mutlu olacak, vatandasimiz da burada istihdam alanlarindan oldukça faydalanacak” dedi.



“Milletimizin duasini almaya talibiz”

Atalari, ecdadi rahmetle, minnetle yad ettiklerini ifade eden Kurum, “Rahmetli Nasreddin Hocamizi da her yil aniyoruz, anmaya da devam edecegiz. Biz torunlari olarak, evlatlari olarak insallah onun hatiralarini hep yasatmaya, Aksehir’imizde devam edecegiz. Tabii mizah kültürünü Türkiye’ye, tüm dünyaya kendisi tanittilar. Aslinda biz onu anlamak için Aksehir’de göle maya çaliyoruz. Ama belki birçogumuz bilmiyor ki bu azmin ve gayretin simgesi her yil göle maya çalarak azmini, gayretini ortaya koyuyor. Esege ters binmesiyle Nasrettin Hocamizi biliyoruz. Aslinda esege ters binmekle birlikte geçmise bakip geçmisten ders almayi bize ögütlüyor. Bu da çok önemli. Cumhurbaskanimizin liderliginde 20 yilda emin olun ki 100 yilda yapilacak isler bir bir hayata geçirildi. O yüzden ben buradan, Aksehir’den, Nasreddin Hocamizin memleketinden gençlerimize sesleniyorum. 20 yil öncesi Türkiye’ye baksinlar. Nasrettin Hocamiz niye esege ters binmis? Ne demek istemis aslinda buradan bütün Türkiye’ye çok önemli mesajlar veriyor. Gençlerimize de tavsiyem 20 yil öncesinin Türkiye’sine baksinlar ve buradan yapilan hatalari, yapilmayanlari, eziyetleri yine görsünler istiyorum. Bu manada da aslinda Nasreddin Hocamiz bize çok önemli ögütler veriyor. Biz de Cumhurbaskanimizin liderliginde büyük Türkiye yolculugunda büyük Türkiye’de güçlü sehirler, güçlü Türkiye anlayisiyla Konya’mizi, 31 ilçesine de ayni anlayisla hizmet götürüyoruz. Sadece Konya’miza degil, emin olun nerede bir afet olsa, nerede bir sel olsa, heyelan olsa, yangin olsa biz ilgili tüm arkadaslarimizla iki saat içerisinde orada oluyoruz. Vatandaslarimizin yarasini sariyoruz. Onlarla gönül birligi içerisinde, omuz omuza ve o hüzne, aciya, ortak oldugumuz süreçte bir yil sonra da onlarin mutluluguna, heyecanina sahit oluyoruz. Bizim için en önemlisi, en güzeli de sudur ki isin sonunda vatandaslarimizin, milletimizin duasini aliyoruz. Biz milletimizin duasini almaya talibiz. Milletimizin duasiyla, milletimizle gönül gönüle gitmeye talibiz ve bu anlayisla iste tüm ekibimizle birlikte yine Valimiz, milletvekillerimizle, teskilatimizla, belediye baskanimizla ve elbette ki aziz milletimizle birlikte yol yürümeye insallah Allah’in izniyle milletimizin destekleriyle, dualariyla devam edecegiz” seklinde konustu.



“Istiyoruz ki Aksehir’imiz bölgenin cazibe merkezi olsun”

Sehirler, vatandaslar için, vatandasin gelecegi adina hep en iyisini, en güzelini hayal ettiklerini kaydeden Kurum, “Tüm dünyada yasanan salgin krizine ragmen ülkemiz Cumhurbaskanimizin liderliginde hiçbir vatandasimizi açta, açikta birakmadi, yalniz birakmadi, tüm sektörlerimizi isin salgin sürecinin basindan itibaren destek olduk ve destek olmaya da devam edecegiz. Buraya geldigimizde yerel seçimde vatandaslarimiza sözlerimiz oldu ve bu sözlerin tamamini tuttuk. Gerek kentsel dönüsüm, gerek sokak sagliklastirma, gerek altyapi, gerek üstyapi, gerek sosyal konut, gerekse tarihi binalarin restorasyonu noktasinda Aksehir’imize ne hizmet verdiysek bir kismini hibe yaptik. Büyük bir kismina destek olduk ve insallah yapmaya da devam edecegiz. Istiyoruz ki Aksehir’imiz bölgenin cazibe merkezi olsun. Buradaki insallah tüm bu islerimiz tamamlandigi zaman cazibe merkezi olacak adimlari bir bir attigimiz, bitirdigimiz zaman emin olun ki tüm kardeslerimiz, hemsehrilerimiz burada daha mutlu, daha mesut yasayacaklar. Bizler bir hemsehriniz olarak bu hizmetleri yapmaya devam edecegiz” diye konustu.

Aksehir Belediye Baskani Salih Akkaya da, Bakan Kurum’un Konya’ya çok büyük emekleri oldugunu belirterek, Aksehir’de gerçeklestirilen birçok yapinin restorasyonunda verdigi destekten dolayi Kurum’a tesekkürlerini iletti.
Kaynak: İHA