Antalya'da Turistin Butikten Kiyafet Hirsizligi Kameraya Yansidi

Antalya’nin Manavgat ilçesinde 3 kisiyle birlikte bir butige gelen Rus uyruklu kadin turist, arkadaslari tezgahtarlari oyalarken, gözüne kestirdigi 2 polari iyice inceledikten sonra elindeki posetlere koydu. Polarlarla birlikte aldigi tisörtün parasini ödeyip magazadan ayrilan turistin yaptiklari güvenlik kamerasina an be an yansidi.

Antalya'da Turistin Butikten Kiyafet Hirsizligi Kameraya Yansidi
Olay, Manavgat ilçesi Kapali Çarsida bir butikte yasandi. Aksam saatlerinde butige gelen 4 Rus turist ufak tefek alisveris yaptiktan sonra is yerinden ayrildi. Aksam saatlerinde raflarda bulunan ürünleri kontrol eden isyeri sahibi Erdinç Yildiz, sabah kendisinin koydugu polarlardan bazilarinin yerinde olmadigini görünce, çalisanlara polar satip satmadiklarini sordu. Çalisanlarin polar satilmadigini söylemesi üzerine Erdinç Yildiz, güvenlik kameralarini izledi. Erdinç Yildiz ve yaninda görüntüleri izleyenler gördükleri manzara karsisinda saskina döndü. Ögle saatlerinde gelen 4 turistten 3’ü alisveris yapma bahanesiyle tezgahtarlari oyalarken, elinde posetlerle gelen kadin turist polarlarin bulundugu bölümde polarlara baktiktan sonra arka arkaya 2 adet polari çantasina koydugu kayitlara geçti. Polarlari çantaya koyan turist, hiç bakmadan ve kontrol etmeden aldigi tisörtü ise kasaya götürüp parasini ödedikten sonra magazadan ayrildi.

Is yerinde rutin günlük mallari yerlerine yerlestirdiklerini ve rutin islerine devam ettiklerini belirten butik sahibi Erdinç Yildiz, “Aksamüstü bir grup müsteri geldi. Arkadaslari tezgahtar arkadaslarimizi oyalarken bir kadin gelip ürünü yerinden aliyor gidiyor baskasini deniyor onu da aliyor. Biz bunlari aksam ürünü yerinde bulamayip kamerayi izleyince anliyoruz. Bu tespit edilen bir olay. Tespit edilemeyen diger arkadaslarimizin isyerlerinde de çok sayida olay var" dedi.

Polis, hirsizlik yapan turistin bulunmasi için çalisma baslatti.
Kaynak: İHA