Alpu'da Saganak Yagis Ve Dolu, Bayram Sevincinin Önüne Geçti

Eskisehir’in genelinde etkisini gösteren saganak yagis sonucu Alpu ilçesinde hayat adeta durma noktasina geldi. Trafige kapanan baglanti yollari ve bazi evlerde olusan maddi hasar, vatandasin bayram sevincini kursaginda birakti.

Alpu'da Saganak Yagis Ve Dolu, Bayram Sevincinin Önüne Geçti
Meteoroloji 3. Bölge Müdürlügü’nün uyarilarinin ardindan Eskisehir genelinde etkisini gösteren saganak yagis adeta hayati felç etti. Özellikle Alpu ilçesinde yogun sekilde etkisini gösteren saganak yagis, zaman zaman yerini dolu yagisina birakti.

Alpu’nun Agaçhisar Mahallesi’ne baglanan yol, sel nedeniyle bir süre trafige kapali kaldi. Sel nedeniyle mahsur kalan 25 araç, ekiplerin çalismalari sonucu açilan yoldan kontrollü sekilde tekrar ilerlemeye basladi.

Alpu ile Mihaliççik ilçeleri arasindaki karayolu ise 3-4 farkli noktadan sel sularina teslim olurken, yol trafige kapandi.

Bügdüz Mahallesi’nde ikamet eden Ali Osman Ç.’nin evini basan sel sulari, maddi hasara neden oldu. Eve intikal eden AFAD ekiplerinin çalismalari ile sel sularini bosaltmak için çalisma baslatildi. Bozan Mahallesi’nde bulunan bir tarladaki barakanin ise çatisi uçtu. Olay sonucu barakada maddi hasar meydana geldi.

Saganak yagmur ve dolu yagisinin etkisi altina aldigi Alpu’da bayram sevinci vatandasin kursaginda kalirken, AFAD, Karayollari ve belediye ekiplerinin ilçe genelinde çalismalarinin devam ettigi ögrenildi. Karayollarinda yasanan sel vatandaslarin cep telefonu kameralari ile kaydedildi.
Kaynak: İHA