Menderes Belediyesinde Yolsuzluk Depremi Açiklamasi Baskan Dahil 31 Süpheli Adliyeye Sevk Edildi

Izmir Menderes Belediyesindeki yolsuzluk sorusturmasi çerçevesinde rüsvet iddialari ile gözaltina alinan Menderes Belediye Baskani Mustafa Kayalar’in da aralarinda bulundugu 31 süpheli emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edildi.

Menderes Belediyesinde Yolsuzluk Depremi Açiklamasi Baskan Dahil 31 Süpheli Adliyeye Sevk Edildi
Izmir’de, Menderes Cumhuriyet Bassavciligi talimatiyla Menderes Belediyesindeki yolsuzluk iddialarina iliskin geçtigimiz pazar günü operasyon düzenlenmisti. Yolsuzluk iddialariyla ilgili sorusturma dosyasina atanan uzman bilirkisiler, Menderes Belediyesi tarafindan 2018-2021 yillari arasinda düzenlenen toplam 10 adet ‘Çöp Toplama ve Is Makinesi Kiralama’ ihalesini incelerken, incelenen 7 ihalede, ‘Ihaleye Fesat Karistirma’ suçunun olustugu, yapilan usulsüzlüklerle 9 milyon 934 bin 929 lira 47 kurus kamu zarari tespit edildigi belirtildi. Söz konusu ihalelerde kamu zarari olusmasinda sorumlu oldugu tespit edilen aralarinda belediyede üst düzey yönetici konumunda bulunan Menderes Belediyesi Temizlik Isleri Müdürü E.A., Mali Hizmetler Müdürü F.E. olmak üzere toplam 29 belediye görevlisi hakkinda es zamanli operasyon düzenlendi.

Süphelilerden 28’i yakalanarak gözaltina alindi.

Menderes Belediye Baskani adliyeye sevk edildi

Öte yandan sorusturma çerçevesinde yeni bir gelisme daha yasandi. Elde edilen bilgi ve belgelerin incelenmesi sonucu, bir otelin imar planina aykiri sekilde yapilmasina karsilik rüsvet alindigi iddialariyla ilgili Belediye Baskani Mustafa Kayalar, meclis üyesi Ertan Güleç, bir otelin müdürü ve bir mimarlik sirketinin sahibi hakkinda yakalama karari verildi.

Dün sabah saatlerinde Baskan Kayalar ile birlikte 3 süpheli gözaltina alinarak emniyete götürüldü. Operasyon çerçevesinde gözaltina alinan 32 süpheliden 1’i emniyetteki ifadesinin ardindan serbest birakilirken, aralarinda Menderes Belediye Baskani Mustafa Kayalar’in da bulundugu 31 kisi emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edildi.
Kaynak: İHA