Kagithane Kurban Pazarinda Hayvanlar Saglik Kontrolünden Geçirildi

Kurban Bayrami’na sayili günler kala Kagithane’de bulunan kurban pazarlarindaki hayvanlar veteriner hekimler tarafindan saglik kontrolünden geçirildi.

Kagithane Kurban Pazarinda Hayvanlar Saglik Kontrolünden Geçirildi


Kurban Bayrami’nin yaklasmasi ile birlikte kurban pazarlarinda denetimler siklasti. Kagithane’de bulunan kurban pazarinda büyükbas hayvanlarin saglik kontrolleri yapildi. Veteriner hekim esliginde kurbanliklara tek tek bakilarak fiziksel kontrolleri yapildi. Kagithane Belediyesi Veteriner Hekimi Yusuf Karabulut, kurban alacak vatandaslari da uyardi. Karabulut, vatandaslarin kurban alirken hayvanlarin pasaportuna, dis görünümüne, gözlerinin canliligina, göz yasi akintisi olmamasina ve tüylerinin karisik olmamasina da dikkat etmeleri gerektigini söyledi.



"Hayvanlar, saglik raporu olmadan buraya alinmiyor"

Hayvanlarin saglik raporu olmadan kurban pazarina alinmadigini ifade eden Kagithane Belediyesi Saglik Isleri Müdürlügü Veteriner Hekimi Yusuf Karabulut, "Kurban alacak vatandaslarimiz ilk önce bu hayvanlarin saglik raporu var midir biz buna hayvan pasaportu diyoruz. Buna bakabilirler. Burada yasina bakmalari gerekiyor. Kontrollü bölgelerden mesela Kâgithane belediyesi Kagithane Kaymakamligi ile beraber kurban hizmetleri komisyonu var. Ortaklasa yürüttükleri kontrollü alanlarda hayvanlari satiyoruz. Buradaki hayvanlar kontrollü bir sekilde buraya girisi oluyor. Bu girislerde de hayvanlarin saglik raporu olmadan buraya alinmiyor. Kurbanlik vasfina dikkat edilmesi gerekir. Hayvanlarin dis görünümü, tüyleri, gözlerinin canliligi, göz yasi akintisi olmamasi, tüylerinin karisik olmamasi gibi durumlara dikkat edilmesi gerekir. Hastalik belirtisi gördüklerinde yada kesim sonrasi ette bir problem gördüklerinde 174 gida hattini arayarak yardim alabilirler. Kaçak kesim gördüklerinde de yine bu hatti arayabilirler. Kagithane Belediyesi olarak kurban hizmetleri komisyonunda biz buranin tüm genel hizmetlerini vermekteyiz. Su, elektrik, yer ve kaçak hayvan indirilmemesi diger taraflarda kaçak kesim olmamasi kurban hizmetleri komisyonunun belirledigi yerlerde kesim olmasinin saglanmasi buna uymayanlar hakkinda cezai islem yapilmasi gibi durumlara müdahil oluyoruz. Biz de hayvanlarin kolayca yakalanmasini sagliyoruz. Büyükbas hayvanlarda 2 yasini doldurus olmalarina dikkat edilmesi küçükbasta ise normal agirliga ulastiginda kurban vasfi tasidigindan vatandaslar rahatlikla kurban kesimi yapabilirler" diye konustu.

Kaynak: İHA