Istanbul'da 'Yok Artik' Dedirten Olay Açiklamasi Ehliyeti Ölü Birinin Üzerine Kayitli Çikti

Istanbul’da gerçeklestirilen ‘Yeditepe Huzur’ uygulamasinda durdurulan bir araç sürücüsünün ehliyeti, ölü bir kisinin üzerine kayitli çikti. Polisi de saskina çeviren olayda, sürücüye ehliyetsizlikten cezai islem uygulandi.

Istanbul'da 'Yok Artik' Dedirten Olay Açiklamasi Ehliyeti Ölü Birinin Üzerine Kayitli Çikti


Istanbul Il Emniyet Müdürlügü tarafindan Kurban Bayrami’na sayili günler kala il genelinde saat 19.00 siralarinda “Yeditepe Huzur Uygulamasi” yapildi. Uygulama, Beyoglu Taksim Meydani, Fatih Millet Caddesi ve Kadiköy basta olmak üzere belirlenen birçok noktada gerçeklestirildi.

Uygulamaya, Asayis Sube Müdürlügü, ilçe emniyet müdürlükleri, Önleyici Hizmetler, Trafik Denetleme, Havacilik ve Narkotik Suçlarla Mücadele subelerine bagli polisler ekipleri katildi.

Taksim Meydani’ndaki denetimde trafik ekipleri, sürücü ve araçlarin belgelerini inceledi. Asayis ekipleri de araçlari kontrol ederek, sürücü ve yolcularin üst aramasini gerçeklestirdi.

Ehliyeti ölen bir kisinin üzerine kayitli çikti

Denetim noktasinda durdurulan 17 FP 136 plakali otomobilin sürücüsü Ismail Asil’in ehliyeti ve belgeleri kontrol edildi. Yapilan kontrollerde ehliyetin Ismail Asil’e degil ölen bir kisiye ait oldugu ortaya çikti. Bunu duyan sürücü sasirirken, sürücüye ehliyeti yaninda olmadigi için 477 TL para cezasi uygulandi.

“Kimlik benim ama kayitta baskasi adina, ölü biri adina çikiyor"

Denetim sirasinda gösterdigi ve kendi adina düzenlenmis sürücü belgesi polis kayitlarinda ölen bir kisi üzerinde kayitli çiktigini söyleyen Ismail Asil, ”Sürücü Trafik çevirmesine girdik. Sürücü belgemizi verdik, baska biri üzerine çikti. O kisi de ölü çikti. Onun için ceza yedik. Bakalim ne olacak. Kayitta ölü görünüyor. Kayitta ölü görünüyor. Kimlik benim ama kayitta baskasi adina, ölü biri adina çikiyor” dedi.

Kendi kaskini arkasinda oturan kisiye veren motosiklet sürücüsüne 196 TL para cezasi uygulandi.

Uygulamanin gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürecegi ögrenildi.
Kaynak: İHA