Ispanya'da San Fermin Festivali Iki Yillik Aranin Ardindan Yeniden Basladi

Ispanya’nin ünlü boga kosusu etkinligi olan San Fermin Festivali, Covid-19 salgini nedeniyle verilen iki yillik aranin ardindan yeniden basladi.



Ispanya’nin Pamplona sehrinde geleneksel olarak her yil 6-14 Temmuz tarihlerinde düzenlenen ve boga kosusu etkinligiyle dünyada ünlenen San Fermin Festivali, Covid-19 salgini nedeniyle verilen iki yillik aranin ardindan yeniden basladi.

Pamplona’da patlatilan havai fisek ile baslayan ve 9 gün sürecek olan festivalde, konser, dans gösterileri, senlikler, havai fisek gösterileri, sokak eglenceleri, çocuk etkinlikleri ve bir de boga kosusunun dahil oldugu toplam 532 etkinligin yapilacagi bildirildi.

Yagmura ragmen festivalin açilisina beyaz pantolon, beyaz gömlek ve kirmizi atki giyen binlerce kisi katildi.



Ilk boga kosusu yarin sabah

San Fermin Festivali’nin en popüler etkinligi olan boga kosusu ise yarin sabah erken saatlerde yapilacak. Sehrin boga güresi arenasina giden yolda kosan binlerce kisi 6 kizgin bogadan kaçmaya çalisacak.

Hemingway’in romani festivali popüler hale getirdi

Ispanya’nin kuzeyindeki Pamplona sehrinde her yil geleneksel olarak düzenlenen San Fermin Festivali, ABD’li yazar Ernest Hemingway’in 1926 yilinda yayinladigi “Günes de dogar” adli romaninda yer alarak dünya çapinda üne kavustu. Pamplona sehrinin yaklasik 200 bin olan nüfusunun festival süresince 1 milyona yaklastigi ve kutlamalarin gece gündüz durmaksizin devam ettigi belirtiliyor.
Kaynak: İHA