Içisleri Bakani Süleyman Soylu Açiklamasi Her Yüzyilin Bir Çanakkale'si Vardir

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, “Her yüzyilin bir Çanakkale’si vardir. Allah bize 21. yüzyilin Çanakkale’sini 22. yüzyila birakmayi serefle, onurla, kardeslikle, birlikle ve beraberlikle nasip etsin” dedi.

Içisleri Bakani Süleyman Soylu Açiklamasi  Her Yüzyilin Bir Çanakkale'si Vardir
Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Ankara Ticaret Odasi’nda (ATO) gerçeklestirilen “Türk Dünyasi Parlementerler Vakfi Sehitlere Vefa ve Anma Program”ina katildi.

Programda Bakan Soylu’nun yani sira AK Parti Genel Baskanvekili, Izmir Milletvekili ve Türk Devletleri Teskilati (TDT) Aksakallilar Heyeti Baskani Binali Yildirim, ATO Baskani Gürsel Baran, Çanakkale Savasi’nda sehit olmus askerlerin soyundan olan yakinlari ve diger ilgililer yer aldi. Programda konusan Bakan Soylu, Türk medeniyetinin tarihteki en önemli kültürlerden oldugunu belirterek, “Insanlar bazen hizmetleriyle, yaptiklariyla, bazen de kendilerine biçilmis makamlarla tarif edilirler. Biz öyle bir medeniyetin içindeyiz ki, insanlara tarif ederken geçmiste yaptiklarini o kadar güzel biçimlendiren bir medeniyetin içindeyiz ki, basbakanlik da yapsaniz, meclis baskanligi da yapsaniz, ulasma bakanligi da yapsaniz, bizim medeniyetimiz onlarin bütün üzerine çikan, tarif ederken gelecek nesillere güzel bir tarif birakmak için ‘Aksakalli’ diye bize biraktigi bir anlayisi o kadar güzel tanimlamis ve ortaya koymus” dedi.



“ALLAH BIZE 21. YÜZYILIN ÇANAKKALE’SINI 22. YÜZYILA BIRAKMAYI SEREFLE BIRLIKLE VE BERABERLIKLE NASIP ETSIN”

Her yüzyilin farkli bir Çanakkale’si oldugunu aktaran Bakan Soylu, "Bir kardesiniz olarak sunlari söylüyorum; her yüzyilin bir Çanakkale’si vardir. Siz 20. yüzyil Çanakkale’sinin evlatlarisiniz. Allah bize 21. yüzyilin Çanakkale’sini 22. yüzyila birakmayi serefle, onurla, kardeslikle, birlikle ve beraberlikle nasip etsin” ifadelerini kullandi.

“SON 10 YIL IÇERISINDE TERÖRÜ TAMAMEN ÜLKE GÜNDEMINDEN ÇIKARMAK IÇIN BÜYÜK BIR ÇABA GÖSTERIYORUZ”

Programda konusan AK Parti Genel Baskanvekili Binali Yildirim ise terörle mücadelede Türkiye’nin çok önemli adimlar attigini dile getirerek söyle konustu:

“Bugün anlami bir vefa günü. Hak batil mücadelesi, dünyanin kuruldugu günden bitinceye kadar ilelebet devam edecek. Bu topraklarda bagimsiz olmanin, yasamanin bir bedeli var. O gün Çanakkale idi bugün de yine cografyamizda terörle mücadele ve bagimsizlik mücadelesini sürdürüyoruz. Son 10 yil içerisinde terörü tamamen ülke gündeminden çikarmak için büyük bir çaba gösteriyoruz. 15 Temmuz hain darbe girisiminden sonra terörle mücadelede yeni bir stratejiyi hayata geçirdik. Artik savunma amaçli degil, taarruz amaçli stratejiye geçtik. Proaktif mücadele sekliyle; gerek yurt içinde, gerekse yurt disinda PKK ve onun türevleri YPG, PYD gibi unsurlara karsi bir güvenlik seridi olusturmasi, bu mücadelenin ana strateji degisikligini teskil etmekteydi. Bugün bunun sonuçlarini almis olmanin da milletimiz huzurunu, rahatligini görüyor.”

“TÜRK DÜNYASI ASLINDA BES MILYON KILOMETREKARELIK BIR COGRAFYA”

Türk dünyasinin çok genis cografyalara uzandigini söyleyen Yildirim, “Türk dünyasi aslinda bes milyon kilometrekarelik bir cografya. Balkanlardan Çin’e kadar uzanana ve 300 milyonu bulan insanin yasadigi, dünya ekonomisi içerisinde 11. sirada yerini alan büyük bir topluluk. Burada dayanismanin, kaynasmanin asil amaci; karisikliklar yerine barisi hakim kilmak ve bu cografyada yasayan insanlari, soydaslari bir araya getirmek” diye konustu.

(Ali Nargüner - Ibrahim Çakmak/IHA)
Kaynak: İHA