Is Sanat 22. Sezon Etkinlikleri Yaz Döneminde Video Paylasim Platformunda Yayinlanacak

Is Sanat’in 22. sezonundaki etkinlikleri yaz döneminde video paylasim platformu kanalinda yayinlanacak.

Is Sanat 22. Sezon Etkinlikleri Yaz Döneminde Video Paylasim Platformunda Yayinlanacak


22. sezonunda ülkemizin ve dünyanin yildiz isimlerini sahnesinde agirladigi konserleri izleyicileriyle bulusturan Is Sanat, klasik, caz, pop, rock ve geleneksel müzigin usta isimlerinin yer aldigi konserlerin yani sira video paylasim platformu kanalina özel hazirlanan içeriklerle 170’i askin etkinlik ile sanatseverleri bir araya getirdi. Sezona “Cuma Is Çikisi” konserleriyle baslayan kültür merkezi, bu konserlede Sattas, Yeni Türkü, BaBa Zula, Mirkelam, Can Temiz, Ceza, Ceylan Ertem, Hey! Douglas, Melike Sahin ve Göksel’i sahnesinde agirladi. Seyircinin yogun talebi üzerine konserler Istanbul sinirini asarak Ankara ve Izmir’de de gerçeklesti. Ücretsiz gerçeklesen Cuma Is Çikisi konserleri sezon boyunca 20 bini askin izleyiciye ulasti.

Kültür merkezinin salon konserleri kasim ayinda sef Rengim Gökmen yönetimindeki Istanbul Ensemble ile basladi.

Konserde çellist Istvan Vardai solist olarak yer aldi. Yeni yila yaklasirken Rus soprano Olga Peretyatko ile tenor Mert Süngü, Gedik Filarmoni Orkestrasi esliginde izleyicilere özel bir aksam yasatti. Dünyaca ünlü Venezuela Simon Bolivar Senfoni Orkestrasi, verdigi konserler ile baharin coskusunu kültür merkezine tasidi. Orkestra sefi ve besteci Serdar Yalçin’in Mustafa Kemal Atatürk’ün “Nutuk”undan esinlenerek besteledigi Nutuk Oratoryosu, Is Kuleleri Salonu’nda ilk gösterimini yapti. Caz ve pop müzigin sevilen ismi Fatih Erkoç, Amerikan caz sarkilarini seslendirdigi konserle sevenleriyle bulustu. Kenan Dogulu ile caz müzigin önde gelen isimleri Cenk Erdogan ve Mehmet Ikiz’in müzikal birlikteliginden olusan Lahza, ilk kez ayni sahnede bulustu. Türk rock müziginin mihenk taslarindan Bulutsuzluk Özlemi, yillardir hep bir agizdan söylenen sarkilarini seslendirirken, Cahit Berkay ve Cengiz Özkan, ilk kez ayni sahnede halk türküleri seslendirdi.

1961 yilinda Türkiye’den Almanya’ya çalismaya giden gurbetçilerin gerçek hikâyelerinden yola çikarak hazirlanan Alamanya: Gurbet Türküleri konserinde 70’li yillarin ünlü ismi Gülcan Opel uzun bir aradan sonra seyircisiyle bu konserde bir araya geldi.

Konserler ve diger içerikler kültür merkezinin video paylasim platformu kanalinda

Is Sanat’in 22. sezonunda seyircili ve seyircisiz kaydedilen konserlerle birlikte, video dizileri, siir ve hikâye dinletileri, klasiklesmis tiyatro eserlerinin okuma provalarinin yer aldigi tüm etkinlikler video paylasim platformu kanalinda yilsonuna kadar ücretsiz olarak erisime açik olacak. Konser ve edebiyat içeriklerinin yani sira Is Sanat’in kültür - sanat programi Hayatimin Listesi yeni bölümleriyle yaz aylarinda da seyircinin karsisinda olacak. Meliksah Altuntas’in hazirladigi Hayatimin Listesi’nde, Nükhet Duru, Serkan Keskin, Can Bonomo, Emin Alper ve Damla Sönmez, Zuhal Olcay gibi kültür sanat dünyasinin sevilen isimleri, basucu kitaplarini, favori sarki ve filmlerini izleyiciyle paylasiyor.

Caz Karavani ve Kahverengi Yol Panolari

Video paylasim platformu için hazirlanan içeriklerin yani sira 2020 yilindan bu yana ile 1 milyonu askin dinlenme sayisina ulasan podcast serisi “Kahverengi Yol Panolari”, dinleyicisiyle video paylasim platformu kanalinda ve podcast mecralarinda bir araya gelmeye devam ediyor. Gazeteci Emrah Kolukisa’nin sundugu programda ören yerlerinden müzelere, heykel yapilardan sanat eserlerine kahverengi yol panolariyla isaretlenen kültür varliklari ekseninde Türkiye’nin kültürel zenginliginin izi sürülüyor. Kahverengi Yol Panolari ile birlikte müzik yazari Eray Aytimur’un Is Sanat için hazirlayip sundugu podcast “Caz Karavani” da yine video paylasim platformu ve diger podcast mecralarindan dinlenebiliyor.

Programinda çocuklar için de eglenceli içeriklere yer veren kültür merkezi, Kumbaraci50 oyuncularinin yer aldigi Masamda Tiyatro Var ve Semaver Kumpanya’nin hazirladigi Çocukken Büyüdüm Ben video dizileri de sene boyunca erisime açik olacak.

Sezon boyunca usta isimleri sanatseverlerle bulusturan Is Sanat Kibele Sanat Galerisi’nde Ressam Yalçin Gökçebag’in “Geçmis Uzun Sürer” baslikli sergisi 23 Temmuz’a kadar ziyaret edilebilecek. Ankara Ulus’taki Türkiye Is Bankasi Iktisadi Bagimsizlik Müzesi’nin 3. Katinda yer alan Is Sanat Ankara Sanat Galerisi’nde ise Habip Aydogdu’nun “Kirmizi Yine Kirmizi” baslikli sergisi 30 Temmuz 2022’ye kadar sanatseverlerle bulusmaya devam edecek. Istanbul Eminönü’nde ziyarete açilan “Bir Asrin Ardindan” sergisi, Ankara’nin Ulus’ta yer alan tarihi simgelerinden “Türkiye Is Bankasi Iktisadi Bagimsizlik Müzesi” ve Izmir Kültürpark’ta Atlas Pavyonu’nda es zamanli sunulan “Büyük Zafer’in 100. Yilina Dogru Istiklal Sergisi” de ziyaretçilerini agirlamaya devam ediyor.
Kaynak: İHA