Hizmette Sinir Tanimayan Osmangazi'nin Yükselisi Sürüyor

Yogun göç ve çarpik kentlesmeden bugün sosyo-ekonomik gelismislik siralamasinda Türkiye’nin 973 ilçesi arasinda 23. siraya kadar yükselen Osmangazi, son dönemde yapilan yatirimlarla gözde yasam merkezlerinden biri oldu.

Hizmette Sinir Tanimayan Osmangazi'nin Yükselisi Sürüyor
1 milyona yaklasan nüfusu Türkiye’nin en büyük ilçelerin basinda gelen Osmangazi Belediyesi’nin hayata geçirdigi yüzlerce hizmetle gerçeklestirdigi dönüsüm, degisim ve gelisim Sanayi ve Teknoloji Bakanligi Kalkinma Ajanslari Genel Müdürlügü’nün Ilçelerin Sosyo-Ekonomik Gelismislik Siralamasi Arastirmasi’na 2022 yili raporuna da yansidi. Yayinlanan raporun sonuçlarina göre Osmangazi yükselisini sürdürerek 973 ilçe arasinda 9 basamak daha yükselerek 23. siraya çikti. Birçok parametrenin yer aldigi arastirma özellikle yasam kalitesi ve refah düzeyini gelismisligi vurgu yapiyor.

Türkiye’ye örnek gösterilen ve etap etap büyüyen Soganli Kentsel Dönüsüm Projesi ile Demirtas, Hamitler, Yunuseli, Baglarbasi, Günestepe gibi gelisim bölgelerinde yüz binlerce vatandas, planli, güvenli yapilar ve sosyal yasam alanlari ile huzur içinde yasiyor. Dev kamulastirma alanlari ile ilçeye nefes aldirarak yeni yasam alanlari kazandiran Osmangazi Belediyesi, sadece 364 park ile 1,5 milyon dev yesil dönüsüm gerçeklestirdi. Osmangazi Belediye Baskani Mustafa Dündar, belediye olarak sunduklari hizmetlerin ve hayata geçirdikleri yatirimlarinin asil amacinin, insanlarin yasam kalitesini yükseltmek ve refahi toplumun tüm kesimlerine yayginlastirmak oldugunu belirtti.

Son dönemde Bursa’nin vizyon projelerinden olan Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi, BAREM, Osmangazi Meydani, Hisar, Macera Bursa, Atletizm Salonu gibi hizmetler de Osmangazi’deki yasam kalitesini yükselten en önemli etken oldu.

2009-2022 yillari arasinda Osmangazi’deki dev dönüsüm ve degisim ile birlikte ilçedeki yasam kalitesi yükselirken, vatandaslar insan odakli hizmetlerle huzur ve güven içinde yasayabilecekleri sosyal alanlara kavustu.

Insan hayatina dokunan sosyal belediyecilik projelerinin yani sira yesil alanlar, spor tesisleri, meydanlar, modern pazar alanlari, çevre yatirimlari, hayvanlari korumaya yönelik projeler, kültür ve sanat etkinlikleri, is ve istihdam projeleri Osmangazi’nin tarihi ve dogal güzellikleri ile bulustu.
Kaynak: İHA