Çin'de Chaba Tayfunu'ndan Zarar Gören Deniz Kaplumbagalarinin Evleri Tasindi

Çin’in Hainan eyaletinde bulunan Sansha kentinde Chaba Tayfunu’ndan zarar gören deniz kaplumbagalarinin evleri güvenli bölgelere tasindi.

Çin’de yilin ilk tayfunu olarak bilinen Chaba Tayfunu’nun Guangdong eyaletinin Maoming kentinde Cumartesi günü karaya ulasmasinin ardindan birçok bölgede siddetli yagislar ve rüzgarlar etkili oldu. Hainan eyaletine bagli Sansha kentinde de hayati olumsuz etkileyen Chaba Tayfunu’ndan deniz kaplumbagalari da zarar gördü. Sahil güvenlik ekipleri ve Hainan Normal Üniversitesi’nden arastirmacilar, tayfundan etkilenen 2 deniz kaplumbagasinin evini ve yumurtalarini güvenli bölgelere tasidi.

Acil durum seviyesi 2’ye yükseltilmisti

Guangdong eyaletinin batisinin, Guangxi bölgesinin dogusunun ve Hainan Adasi’nin sik sik tayfunlardan etkilendigini belirten Meteoroloji Uzmani Gao Shuanzhu, bu bölgelerde yasanabilecek yagmur firtinalarina, toprak kaymalarina ve sellere karsi halka uyarida bulunmustu. Acil durum seviyesi 2’ye yükseltilen Hainan Adasi genelindeki tüm demiryolu hizmetleri askiya alinirken, 400’ü askin uçus da iptal edilmisti. Thai olarak da bilinen Chaba Tayfunu’nun zaman içerisinde gücünü kaybetmesi bekleniyor.

Geçtigimiz haftalarda Çin’in güneyinde etkili olan siddetli yagislarin ardindan meydana gelen sel felaketinde evler hasar görmüs, trafik kilitlenmis ve günlük hayatta aksamalar yasanmisti.
Kaynak: İHA