Can Dostlar Gölbasi'nda Evlerine Kavusuyor

Gölbasi Belediye Baskani Ramazan Simsek can dostlarin hayat standartlarini korumak, sokak hayvanlarindan korkan çocuk ve vatandaslarin sesi olmak için hayata geçirdigi proje 6 Temmuz’da kapilarini açiyor.

Can Dostlar Gölbasi'nda Evlerine Kavusuyor
Gölbasi Belediye Baskani Ramazan Simsek öncülügünde baslatilan ve yapimi devam eden Türkiye’nin en donanimli ve modern ‘Sokak Hayvanlari Rehabilitasyon Merkezi’nde sona gelindi. Gölbasi Gölbek Mahallesi’nde 50 bin metrekare üzerinde hayata geçen merkezin artik sokakta yasayan canlari 6 Temmuz itibariyla agirlamaya baslayacagini müjdeleyen Baskan Simsek, “Bu alani biz belediye olarak, kendi imkânlarimizla hayata geçirdik. Köylülerimizle istisare ederek, Gölbasi Belediyemizin kendi arsasi üzerine bu merkezi yaptik. Burayi yapmaktaki amacimiz insanlarimizin rahat ve huzurlu yasamalarini saglamak ve sokak hayvanlarini huzurlu ve güzel bir ortamda muhafaza etmek” dedi.

Baskan Simsek sözlerini söyle sürdürdü:

“Bu duruma sessiz kalamaz, biz evlerimizde huzurla güvenle yasarken onlari kapi önünde birakamazdik. Dostlarimizi bir yere kapatmaktan ziyade onlara dogal yasam alani olusturuyoruz. Serbestçe gezebilecekleri, dogal ahsap kulübelerinin oldugu kafeslenmeyecekleri, kendilerine ve çevreye zarar vermeden yasayabilecekleri bir alan saglayacagiz. Bu alanda yine köpeklerimizin her türlü bakimlari ile ilgilenecek veteriner hekimlerimiz ve egitmenlerimiz görev yapacak. Türkiye için çok önemli bir alan oldugunu düsünüyoruz.”

"Projemiz Türkiye‘ye örnek olacak"

Gölbasi Gölbek Mahallesi’nde 50 bin metrekare arsa üzerinde kurulu olan barinak hakkinda detaylari da aktaran Ramazan Simsek, “249 adet padok, karantina alani, kisirlastirma merkezi, ameliyathane, rehabilitasyon alani, yem üretme tesisi, hayvan morgu, soguk hava deposu, temizleme alani, egitim parkurlari, yem üretme tesisi, ameliyathaneler ve dogal yasam alanlari yer alacak. Beser bin metrekarelik alanlari ise hayvanlarimizin serbest dolasma ve kulübelerinin oldugu bir yer olarak konumlandirdik. Dogal ahsap kulübelerinin oldugu kafeslenmeyecekleri, kendilerine ve çevreye zarar vermeden yasayabilecekleri bir alan saglayacagiz. Bu alanda yine köpeklerimizin her türlü bakimlari ile ilgilenecek veteriner hekimlerimiz ve egitmenlerimiz görev yapacak. Peyzaji ve teknik özellikleri ile Ankara’ya ve Türkiye’ye örnek olacak hayvan rehabilitasyon merkezimizi hayata geçirmenin hakli gururunu yasiyoruz” dedi.



Dogaya dost bir tesis yükseliyor

Projenin diger detaylarini da aktaran Simsek, “Tesisimizde bin 500 metrekare alanda köpek egitim parkuru ve 3 farkli bölgeden olusan toplamda 10 bin metrekare dogal yasam alani ve bu alan içerisinde yaklasik 500 adet korumali köpek kulübesi bulunacak. Tesiste kullanilan aritma tesisi sayesinde sulamada ve temizlikte kullanilan sular geri dönüsüm yöntemi ile tekrar kazandiracak olup, dogaya dost bir tesis olusturulmasi amaçlanmaktadir. Içerisinde çesitli yapilarimiz ve idari binalarimiz mevcut. Bu idari binamizin içinde dostlarimiza kisirlastirma yapabilecegimiz bir ameliyathane var. Ayrica alanda egitim ve veterinerlik hizmeti de verecegiz. Burada örnek veriyorum karantina bölgesi olacak. Hasta hayvanlarimizi diger hayvanlar ile bir araya getirmeyecek, baska bir alanda misafir edecegiz. Anne ve yavru canlari da diger canlilar tarafindan zarar görmemeleri için ayri bir bölümde tutacagiz. Egitime ihtiyaci olan canlilarimiz var. Onlar için de ayri bir bölüm hazirladik. Buradaki egitmenlerimiz ile onlari egitime tabi tutacagiz. Irtibat merkezleri kurulup, 7/24 güvenlik önlemi alinacak” dedi.

Baskan Simsek “Satin Alma Sahiplen” sloganini yineleyerek “Her can bizlere emanet. Vatandaslarimizin satin almak yerine bir cani sahiplenmeleri bizleri mutlu edecektir” diyerek sözlerini noktaladi.
Kaynak: İHA