Kisin Yaz, Yazin Kis Lastigi Kullanmak Araca Zarar Veriyor

DÜZCE – Yaz aylarinda tatile giden birçok sürücünün yolu sanayide bitiyor. Sanayilerde gözle görülür bir artis yasanirken, araç bakim servisi müdürü Ümit Sel ise sürücülere bazi uyarilarda bulundu.

Kisin Yaz, Yazin Kis Lastigi Kullanmak Araca Zarar Veriyor
Son zamanlarda tatil için kilometrelerce yol yapan sürücülerin en büyük korkusu araçlarinda olusabilecek mekanik arizalar. Uzun yola çikmadan önce sürücüler sanayilerde yogunluk olusturuyor. Düzce Sanayisinde de sürücüler araçlarinin bakimlarini yaptirirken, araç bakim servisi müdürü Ümit Sel, sürücüleri bazi konularda uyardi.

Yazin kis, kisin ise yaz lastikleri ile araç kullandigini ve bu seçenegin araca zarar verdigini dile getiren Sel, “Yogun kis sartlarindan geçen araçlarin belli basli bakimlardan geçmesi gerekiyor. Bunlarin içerisinde en önemlisi direksiyon, fren, lastiklerin komple gözden geçmesi gerekiyor. Yazin ihtiyaciniz olacagi için sileceklerin, klimalarin ve filtrelerinin gözden geçirilmesi gerekiyor. Yazin genelde bunlarla ilgili yogunluk yasiyoruz. Hala kis lastigi ile devam edip, yaz lastigine geçmeyen vatandaslar var. Kisi yaz lastigi ile geçirenler var. Bu araca zarar veriyor. Onlarin bakimlarini genel kontrollerini yapiyoruz. Genellikle talep bu yönde oluyor. Klima sistemlerini kontrol ediyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA