Adrenalin Tutkunlarinin Yeni Adresi 'Macera Bursa' Açildi

Osmangazi Belediyesi’nin 50 bin metrekare alan üzerine insa ettigi, içerisinde 19 farkli oyun etabinin yer aldigi adrenalin park, çocuk oyun gruplari, yürüyüs yollari ile 34 farkli türden 233 bin çiçegin bir arada oldugu ‘Macera Bursa’, Çevre Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum’un katildigi törenle hizmete açildi.

Adrenalin Tutkunlarinin Yeni Adresi 'Macera Bursa' Açildi
Sehirlerin nefes alabilecegi yesil alan anlayisina farkli bir bakis açisi sunmasinin yani sira Bursa’da adrenalin ve macera tutkunlarin yeni adresi olan Macera Bursa, Osmangazi Belediye Baskani Mustafa Dündar’in 16 vizyon projesinden biri olarak sehrin yeni cazibe merkezi oldu.

Yesil, eglence ve adrenalin bir arada

Modern sehirciligin en güzel örneklerinin oldugu Hamitler Mahallesi’nde kente yeni bir soluk kazandiracak olan Macera Bursa, spor ve eglencenin bulustugu ‘Zipline, Kizak Sistemi ve Macera Parki’ ile 3 bölümden olusuyor. Macera ve adrenalin tutkunlarinin vazgeçilmezi olan; merkez kule, zipcoaster, zipline, serbest düsüs, tirmanma duvari, macera ip parkuru, oryantiring, 19 etapli ip parkuru, fitness alani, kir kahvesi’ gibi ekstrem dolu aktiviteler bu bölümlerde yer aliyor. Bursa manzarasini izleme firsati sunan seyir terasiyla günün her saati ziyaretçilerine farkli bir heyecan yasatacak olan Macera Bursa’da, içerisinde 34 farkli türden 233 bin çiçegin bulundugu devasa bir çiçek bahçesi bulunuyor. Bursa’nin simge yapilarindan Irgandi Köprüsü ve Somuncu Baba Firini ile Hacivat-Karagöz, Zürafa, Sincap, Kugu, müzik enstrümanlari gibi 20 farkli figürün bulundugu 6 bin metrekarelik tematik park, ziyaretçilerine sehrin stresinden uzak, rahat nefes alacaklari huzurlu bir ortam sunuyor.

Dündar: “Bursa’yi yine farkli bir eser ile bulusturuyoruz”

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum’un da katildigi açilis töreninde konusan Osmangazi Belediye Baskani Mustafa Dündar, ilklerin belediyesi olarak Bursa’yi yine farkli bir proje ile bulusturmanin heyecanini yasadiklarini belirtti.

Göreve geldikleri ilk günden itibaren, ‘Daha Modern ve Daha Yasanabilir Bir Osmangazi’ için çalistiklarinin altini çizen Baskan Dündar, “Tarihi mirastan çevreye, spordan sagliga, egitimden ulasima, kentsel dönüsümden kültür ve sanata kadar, Bursa’ya deger katan pek çok hizmete imza attik. Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi, Türkiye’nin en büyük kapali atletizm salonu olan Osmangazi Atletizm Salonu, 200 yasli, 150 engelli, 150 alzheimer hastasi olmak üzere 500 kisiye günlük bakim ve destek hizmeti verecek Bakim ve Rehabilitasyon Merkezi gibi vizyon projeleri hayata geçirdik. Bursa’nin gerçek bulusma noktasi olacak Osmangazi Meydani’nda çalismalar sürüyor. Otoparklar, pazar alanlari, spor sahalari, meydanlar, park ve yesil alanlari gibi pek çok hizmeti vatandaslarimizla bulusturduk. Bugün burada, bir vizyon projemizi daha bitirip hizmete açiyor olmanin heyecan ve mutlulugunu yasiyoruz. Osmangazi’mize, Bursa’miza hayirli olsun” dedi.

Konusmasinda, Macera Bursa’nin bulundugu bölge ile ilgili de bilgiler veren Baskan Dündar, 2009 yilinda 54 bin 359 nüfusa sahip Hamitler-Yunuseli-Günestepe bölgesinin, yapilan imar plani düzenlemelerinin ardindan imar ve sehircilik açisindan bir cazibe merkezi haline gelerek, bugün 216 bin 599 kisinin yasadigi modern ve planli bir yasam merkezinin ortaya çiktigini söyledi.

Baskan Dündar, “Osmangazi’nin gelisim bölgelerinden biri olan bu yeni yasam merkezine 40 yeni park kazandirdik. 11 bin metre imar ve bisiklet yolu yaptik. Bölgedeki 10 okul ve 17 camide çevre düzenleme ve tadilati gerçeklestirdik. Macera Bursa da bu bölgenin gelisimine katki saglayacak” diye konustu.

Bakan Kurum: “Bursa’ya deger katacak güzel bir eser”

Macera Bursa’nin Bursa’ya deger katacak güzel bir eser oldugunu ifade eden Çevre Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum da, sehirlerin böyle alanlara çok ihtiyaci oldugunu belirterek Baskan Dündar’a tesekkür etti.

Osmangazi’de vatandaslarin ihtiyacina cevap verebilecek farkli bir hizmetin açilisini gerçeklestirdiklerini kaydeden Bakan Kurum, “Burada gençlerimiz, çocuklarimiz aileleriyle birlikte gezip hos bir vakit geçirebilecekler. Hem iklim degisikligi ile mücadele çerçevesinde bu eserler bizim için, sehirlerimiz için çok çok kiymetli. Iklim degisikliginin etkilerini aza indirecek yesil alanlarla birlikte sehirlerimizin nefes alacagi alanlarin sayisini artirmamiz gerekiyor. Bu çerçevede Osmangazi Belediyemiz, hem çocuklarimizin macera parklarinda vakit geçirebilecegi hem de yesilin, agaçlarin ve doganin içerisinde aileleriyle birlikte eglenebilecekleri ve ögrenebilecekleri bir projeyi hayata geçirdi. Farkli türden çiçek bahçelerinde binbir renkli çiçegin yer aldigi bu güzel ortami ziyaret edenler, esintili hava sayesinde dogal bir kokuyu hissedebilecek. Bu güzel eser, Bursa’miza Osmangazi’mize hayirli olsun. Bu projenin yapiminda emegi geçen basta Osmangazi Belediye Baskanimiz Mustafa Dündar olmak üzere tüm ekibine tesekkür ediyorum. Hayirli ugurlu olsun.” Ifadelerini kullandi.

Açilis kurdelesinin kesilmesinin ardindan beraberindeki protokol ile birlikte Macera Bursa’yi gezen Bakan Kurum, Bursa’nin simge figürlerinin oldugu tematik parkta fotograf çektirirken vatandaslarla sohbet etti.

Macera Bursa’nin açilis törenine; Bakan Kurum’un yani sira TBMM Insan Haklari Inceleme Komisyonu Baskani ve AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavusoglu, AK Parti Bursa Milletvekilleri Refik Özen, Ahmet Kiliç, Vildan Yilmaz Gürel, Bursa Valisi Yakup Canbolat, AK Parti Bursa Il Baskani Davut Gürkan, Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, Osmangazi Kaymakami Ali Partal, AK Parti Osmangazi Ilçe Baskani Ufuk Cömez, MHP Osmangazi Ilçe Baskani Seyfi Seyfioglu, meclis üyeleri, mahalle muhtarlari ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA