Kahramankazan'da Sünnet Olan 300 Çocuk Doyasiya Eglendi

Kahramankazan Belediyesi tarafindan gerçeklestirilen toplu sünnet söleniyle erkeklige ilk adimlarini atan 300 çocuk, kendileri için düzenlenen programda aileleriyle birlikte doyasiya eglendi. Kahramankazan Belediye Baskani Serhat Oguz, çalinan Ankara havalari esliginde oynayan çocuklara eslik ederken, sünnet olan tüm çocuklara bisiklet hediye etti.

Kahramankazan'da Sünnet Olan 300 Çocuk Doyasiya Eglendi


Kahramankazan Belediyesi, geçtigimiz hafta ilçedeki çocuklar için sünnet söleni düzenledi.

2 yas ve üzerindeki erkek çocuklarin sünnet ettirildigi sölen kapsaminda, 300 çocuk erkeklige ilk adimini atti. Sünnetler, Kahramankazan Belediyesi Güvençli Ibrahim Çavus Kültür Evi’nde, uzman doktorlar tarafindan gerçeklestirildi.

Kahramankazan Belediyesi sünnet olan çocuklarin iyilesmelerinin ardindan, onlar için bir eglence programi düzenledi.

Program kapsaminda ilk olarak çocuklar için üzeri açik otobüsle bir sehir turu gerçeklestirildi.

Otobüsle ilçe halkini selamlayan çocuklara Kahramankazan Belediye Baskani Serhat Oguz da eslik etti. Sünnet otobüsüne çocuklarin aileleri de araçlariyla katildi.

Ilçe halki otobüsle sehir turu yapan çocuklara balkon ve pencerelerden el sallayarak destek oldu.

“Ankara havasiyla costular”

Sehir turunun ardindan çocuklar ve aileleri Milli Egemenlik Parki’nda hazirlanan eglence programina katildi.

Çocuklara burada pamuk sekeri, seker ve misir ikraminda bulunulurken, palyaçolar ve maskotlar da çocuklari yalniz birakmadi. Program kapsaminda sanatçilar Mustafa Tas ve Ali Seven de söyledikleri türkülerle sünnet coskusunu artirdi. Çocuklar ve aileleri burada çalinan Ankara havalariyla oynayarak, doyasiya eglendi. Kahramankazan Belediye Baskani Serhat Oguz da burada çocuklara eslik ederek, sevinçlerine ortak oldu. Baskan Oguz daha sonra sünnet olan 300 çocuga bisiklet hediye ederken, çocuklar ve aileleriyle hatira fotografi çektirdi.

“Insallah nikahlarini da kiyariz”

Baskan Oguz, tek tek ilgilendigi çocuklara ve ailelerine hayirli ugurlu olmasini dileyerek, “Insallah sünnetini yaptirdigimiz bu yavrularimizin nikahlarini da kiymak nasip olur” temennisinde bulundu. Ilki geçtigimiz yil düzenlenen sünnet sölenin ikincisini gerçeklestirmekten dolayi son derece mutlu olduklarini ifade eden Oguz, Kahramankazan’da 58 bin nüfuslu büyük bir aile olduklarini ve bu ailenin tüm fertlerinin her zaman yaninda olduklarini söyledi.

Oguz, “Ilçemizde ikamet eden 2 yas ve üzeri 300 çocugumuz için ücretsiz sünnet hizmeti verdik. Özellikle ihtiyaç sahibi ve dar gelirli ailelerimize destek olmak için düzenledigimiz sünnet sölenini geleneksel hale getirecegiz” dedi.

Kaynak: İHA