Afsin'de Lavanta Bahçelerine Ziyaretçi Akini

Kahramanmaras’ta, Afsin Belediyesinin 8 yil önce peyzaj için aldigi 15 kök lavantanin ardindan kurdugu lavanta bahçeleri ziyaretçi akinina ugruyor.

Afsin'de Lavanta Bahçelerine Ziyaretçi Akini
Afsin, UNESCO Dünya Mirasi Geçici Listesi’nde yer alan Eshab-i Kehf Külliyesi’nin ardindan lavanta bahçeleriyle turizme kapi araliyor. Afsin Belediyesinin 8 yil önce peyzaj için getirdigi 15 kök lavanta 8 yilin ardindan binlerce kökten olusan lavanta bahçelerine dönüstü. Aromaterapik bitkiler merkezi olmaya hazirlanan Afsin’e özellikle Istanbul, Adana ve Iskenderun gibi birçok kentten ziyaretçiler gelmeye basladi.

Afsin Belediye Baskani Mehmet Fatih Güven, UNESCO Dünya Mirasi Geçici Listesi’nde yer alan Eshab-i Kehf Külliyesi’nin ardindan lavanta bahçelerine de ziyaretçi akini oldugunu belirterek, “Biz Afsin Belediyesi olarak bu gururu basta ailelerimiz olmak üzere bizden destegini esirgemeyen tüm Afsin halkiyla paylasiyoruz. Ilçemizin pek yakinda bölgemizin önemli bir turizm merkezi olacagina olan inancimizi somut gelismeler isinda kutluyoruz” dedi.

Kaynak: İHA