Erzurum Büyüksehir Belediyesi Kentsel Dönüsümde Çigir Açiyor

Kentsel dönüsümde ‘Yerinde dönüsüm’ modeli ile sehirde önemli projeleri hayata geçiren Erzurum Büyüksehir Belediyesi bu kez de Alipasa Mahallesi’nde dönüsüm çalismalarina basladi.

Erzurum Büyüksehir Belediyesi Kentsel Dönüsümde Çigir Açiyor
Alipasa Kentsel Dönüsüm Projesi düzenlenen yikim töreniyle start aldi. Törene Erzurum Valisi Okay Memis, Erzurum Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Sekmen, Büyüksehir Belediyesi Baskanvekili Fevzi Polat, AK Parti Erzurum Il Baskani Mehmet Emin Öz, Yakutiye Belediye Baskani Mahmut Uçar, Erzurum Il Emniyet Müdürü Levent Tuncer, Erzurum Il Tarim ve Orman Müdürü Osman Akar, Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Zafer Aynali, Genel Sekreter Yardimcilari Köksal Yavuz ve Murat Altundag, AK Parti Yakutiye Ilçe Baskani Recep Aydin, AK Parti Aziziye Ilçe Baskani Ensar Coskun, AK Parti Erzurum Il Gençlik Kollari Baskani Gökberk Kocaaliler ve çok sayida davetli katildi.

Genel Sekreter Aynali, burada yaptigi konusmada, “Korunan tarih dönüsen sehir sloganiyla çiktigimiz sehrimizdeki kentsel dönüsüm projelerimizden bir tanesini daha bugün hayata geçirmenin mutlulugunu yasiyoruz” dedi.

Aynali: “Sayin baskanimizin eser hizmetleri hiz kesmeden sürüyor”

“Kiymetli Büyüksehir Belediye Baskanimizin eser hizmetleri hiz kesmeden devam ediyor” diyen Aynali söyle devam etti: “Hemen 100 metre dogumuzda Gürcükapi projemiz, 500 metre yukarisinda kale ve çevresindeki kentsel dönüsüm çalismalari yine onun hemen yaninda Haci Cuma ve Kevelciler kentsel dönüsüm çalismalari ve ayni anda 15 lokasyonda kentsel dönüsüm çalismalari devam ediyor. Bu, Türkiye’deki belediyeler içerisinde bir rekordur. Bazilarimiz sunu diyor Büyüksehir Belediye Baskanimiz Mehmet Sekmen anketlerde niye birinci çikiyor? Iste Baskanimiz bu eser hizmetlerinden dolayi birinci çikiyor. Ve siz de buna sahitlik ediyorsunuz. Daha dün sehrimizin sehircilik anlayisina yakismayan Mahrukatçilar Sitesi’nin dönüsümünü gerçeklestirdik. Hemen ertesi gün burada bir yikim törenindeyiz. Bu hizmetlerimiz hiz kesmeden artarak devam edecek. Huzurlarinizda takim Liderimiz Büyüksehir Belediye Baskanimiza sükranlarimi arz ediyorum. Bütün mesai arkadaslarima emeklerinden dolayi tesekkür ediyorum. Projemiz hayirlara vesile olur insallah”

Baskan Uçar: “Mehmet Sekmen baskanimiz önemli isler yapiyor”

Yakutiye Belediye Baskani Mahmut Uçar da, Erzurum Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Sekmen’in kentte önemli islere imza attigini vurguladi. Baskan Uçar, sözlerini söyle sürdürdü: “Yakutiye Belediye Baskani olarak, Yakutiye’nin bir vatandasi olarak ben Büyüksehir Belediye Baskanimiz ve onun ekibinin bölgemde yapmis oldugu çalismalardan son derece memnunum, Allah hepsinden razi olsun. Gerçekten biz de Belediye Baskanligi yapiyoruz. Bölgemiz o kadar zor o kadar çetrefilli ki ama bu çetrefilli bölgede gerçekten çok önemli isler yapiyor Büyüksehir Belediye Baskanimiz. Baskanimizla birlikte bölgemizi çok yakin bir tarihte hakikaten çok güzel yasanabilir, içindeki insanlarin mutlu olabilecegi bir yere dönüstürecegiz.”

Baskan sekmen: “Erzurum’da kaydedilen gelisme, gerçekten de sehrin tarihine geçecek”

Erzurum Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Sekmen de, “Bugün, Erzurum’un en eski yerlesim birimlerinden olan Alipasa Mahallemizde hayata geçirilecek olan kentsel dönüsüm projemizle birlikte bu bölgede yeni bir yasam alani olusturacagiz” dedi.

“Risk tasiyan binalarin yikimiyla baslayan ve sonra da modern bir yapilasmayla taçlandiracagimiz Alipasa Konutlarimizla birlikte mahallemizin kentsel estetigine de yeni bir çehre kazandirmis olacagiz.

Ben, bu projelerin hayata geçirilis sürecinde çok büyük ve aktif bir rol oynayan basta istirakimiz ERKONUT olmak üzere, dogrudan ve dolayli olarak bu muhtesem dönüsüme katki sunacak olan herkese tesekkür ediyorum” diyen Baskan Sekmen, su kaydi düstü: “Sehirlerimiz büyüyor, gelisiyor, degisiyor, dünya vitrinine çikiyor Burada bir hususa dikkatinizi çekmek istiyorum Bu gelisim sürecinde Erzurum’da kaydedilen gelisme, gerçekten de sehrin tarihine geçecek nitelikte Sadece kentsel dönüsüm alaninda yaptigimiz ve yürüttügümüz çalismalar, Erzurum Büyüksehir Belediyesi’nin hizmet vizyonunu ortaya koymasi açisindan önemli bir ölçüdür.”

“Bu süreci ‘yerinde dönüsüm’ modeliyle yönetiyoruz”

Baskan Mehmet Sekmen, “Gerek kendi imkânlarimiz ve gerekse TOKI isbirligi ile Erzurum’un dört bir yanini modernize ediyor, saglam ve dayanikli yapilar insa ederek, sehrimizin yarinlarini insa ediyoruz” seklinde konustu.

Konusmasinda kentsel dönüsümü de tarif eden Sekmen, sunlari kaydetti: “Çünkü biz kentsel dönüsüme sadece yikim ve mekânsal yenilenme olarak bakmiyoruz. Biz kentsel dönüsüm yaparken, insanimizin sosyo-ekonomik ve sosyo-kültürel gelisimini de göz önünde bulunduruyoruz. Sunu hiç unutmamiz gerekiyor: gelisen dünya ölçeginde ülkeler de, sehirler de, ilçeler ve hatta mahalleler bile artik “cazibe” faktörüyle kazaniyor, gelisim gösteriyor. Yani cazibe sahibi iseniz, her zaman kazaniyor ve gelisim olanaklari bulabiliyorsunuz. Iste biz Erzurum’da bunu yapmaya çalisiyoruz. Sehrimize yapilasmada, alt ve üstyapi hizmetlerinde Tarim, hayvancilik ve turizm gibi sektörel alanlarda cazibe kazandirarak, Erzurum’un gelismesini, geliserek kazanmasini saglamaya çalisiyoruz. Su kadarinin bilinmesinde fayda var ki; Büyüksehir Belediyemiz Erzurum’a deger katmaya ve Erzurum’u vitrine çikarmaya devam edecek.”

Vali Memis: “Mehmet Sekmen Erzurum için bir sanstir”

Erzurum Valisi Okay Memis de, “Dün baska bir yerdeydik, bugün de buradayiz. Çok güzel hizmetlere sahitlik ediyoruz, Baskanimizla gurur duyuyoruz” dedi.

“Ben yerel yönetim uzmaniyim. 14 yil üst düzey yöneticilik yaptim. Kendisini ta o dönemlerden beri taniyorum. Bizim için büyük bir sans oldugunu degerlendiriyorum Sayin Mehmet Sekmen Beyin” diyen Vali Memis, konusmasinda kentsel dönüsümün önemine söyle dikkat çekti: “Erzurum Büyüksehir Belediyesi Türkiye’de kentsel dönüsümü en iyi yapan belediyedir. Bu is kolay bir sey degil. Çünkü mülkiyet hakkina müdahale ediyorsunuz, insanlari ikna etmeniz lazim, razi etmeniz lazim. Büyüksehir Belediyemiz bu konuda Türkiye’de örnek bir belediyedir. Su bir gerçek ki her geçen gün yenilenen ve her geçen gün büyüyen bir Erzurum var. Erzurum sadece kentlesmede degil hayvancilikta, turizm ve sanayide de büyük bir mesafe kat ediyor.” Konusmalarin ardindan tören yikim çalismasiyla sona erdi.
Kaynak: İHA