Kurdugu Serada 10 Yildir Ürettigi Sebzeleri Ihtiyaç Sahiplerine Bedava Dagitiyor

HAKKARI – Hakkari’nin Yüksekova ilçesinin Esendere beldesinde yasayan Mecit Büyüksu isimli vatandas, 10 sene önce kendi imkanlariyla kurdugu serada ürettigi sebzeleri vatandaslara bedava dagitiyor.

Kurdugu Serada 10 Yildir Ürettigi Sebzeleri Ihtiyaç Sahiplerine Bedava Dagitiyor
Iran sinirinda bulunan Esendere beldesinde yasayan 66 yasindaki Mecit Büyüksu, kendi arsasinda kurdugu serada yetistirdigi çok sayida sebzeyi ihtiyaci olan vatandaslara bedava dagitiyor. Büyüksu, kendi imkânlariyla kurdugu serada salatalik, domates, biber, kabak, maydanoz, dereotu, sogan ve fasulye gibi sebzeleri yetistirerek ücretsiz bir sekilde vatandaslara dagitirken, seranin girisine astigi ‘Bu serada ihtiyaci olan herkes sebze alabilir’ yazisi ise dikkatlerden kaçmadi.

Yaptigi bu davranisla bölgede örnek bir vatandas olarak bilinen Büyüksu, imkânlar saglanmasi halinde daha büyük seralar kuracagini ve daha güzel hizmetler verecegini belirtti.



“Bu seraya gelen herkes bedava sebze alabilir”

Allah rizasi için bu isi yaptigini belirten Mecit Büyüksu, “Ben bu serayi 10 sene önce yaptim. Serada salatalik, domates, biber, kabak, maydanoz, dereotu, sogan ve fasulye gibi sebzeleri yetistirerek, Allah rizasi için ihtiyaci olan herkese ücretsiz veriyoruz. Istedigi yerden gelsin asla kimseden para almadan ücretsiz bir sekilde veriyoruz. Insallah bu davranis daha da büyür ve her yerde vatandaslarimiz bu gibi seralar yaparak ihtiyaç sahiplerine bedava dagitirlar. Ben bu sebzeleri 10 yildir herkese bedava dagitiyorum. Bundan daha güzel bir sevap olacagini düsünmüyorum. Seram zaten beldemde, yani Iran sinirinda yer aliyor. Eger devlet tarafindan destek saglanirsa daha büyük seralar kurar, en az 10 kisiye de is imkâni saglarim. Çünkü ben bu serayi kendi imkânlarimla kurdum. Bizim kis sert ve çetin geçtigi için sadece yaz aylari kullanabiliyoruz. Eger kis seralari için imkânlar verilse beldeyi tarimla bulusturacagim” dedi.



“Su dönemde kimsenin alamadigi sebzeyi, bu serada bedava almak mutluluk vericidir”

Örnek davranisindan dolayi Mecit Büyüksu’yu tebrik eden Hakkari Tüketiciler Birligi Dernegi Baskani Perviz Geçirgen, “Mecit Büyüksu 10 yildir kendi imkanlariyla seracilik yapiyor. Elde ettigi salatalik, domates, biber, kabak, maydanoz, dereotu, sogan ve fasulye gibi ürünleri durumu iyi olmayan herkese ücretsiz bir sekilde veriyor. Bu kesinlikle büyük bir örnek teskil ediyor. Bölgemizin seracilik için çok elverisli oldugunu söyleyebiliriz. Yüksekova’yi insallah tüm yönüyle tarimla bulusturacagiz. Üretimin oldugu her yerde yasam oldugunu görüyoruz. Su dönemde kimsenin almadigi sebzeyi, Esendere beldesinde Mecit Amcamizin serasinda bedava alabilmek mutluluk vericidir” diye konustu.

Kaynak: İHA