Aydinli Incir Üreticileri Sezona Umutlu Girdi

Aydin’da hasat sezonunun baslamasiyla hareketli günler yasamaya baslayan incir üreticileri, sezona umutlu girerek bu yil kalite ve verimin daha iyi olmasini bekliyor.

Aydinli Incir Üreticileri Sezona Umutlu Girdi


Türkiye ekonomisine büyük katki saglayan ve önemli ihraç ürünlerinden olan incirde sezon hareketliligi basladi.

Dünyanin en kaliteli incirlerinin yetistigi ve ülke pazarinin yüzde 80’ini karsilayan Aydin’da da üreticileri hasat telasi sardi. Aydin’da yaklasik 400 bin dönüm alanda incir üretimi yapilirken, sezonda da ortalama 200 bin ton ürün elde ediliyor. Hasat sezonuna baslayan üreticiler gün dogmadan yola çikip günesi ise incir agaçlarinin altinda karsiliyor.

Geçtigimiz yil asiri sicaklar ve kuraklik sebebiyle son yillarin en sikintili incir sezonunu yasayan üreticiler, bu yildan ise umutlu olduklarini ifade etti.



Incirin, Aydin’in önemli tarim ürünlerinden oldugunu ve geçtigimiz yil yasanan kurakligin üreticileri olumsuz etkiledigini ifade eden incir üreticisi Davut Çilek; “Geçtigimiz yil yasanan kuraklik sebebiyle incir üreticileri olarak zor günler geçirdik. Bu yil hem rekolte hem de kalite geçen yila göre çok daha iyi. Fiyat beklentisi de yüksek. Bizim ekmek teknemiz bu incir. Tüm geçimimizi buradan sagliyoruz. Buradan topladigimiz incirler Türkiye’nin farkli illerine hatta farkli ülkelere gidiyor. Sari lop çok önemli bir incir türü. Bu yil fiyatlarin geçen yila göre daha iyi olacagini tahmin ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA