Van Büyüksehir Belediyesinden Ercis'e 22 Kilometrelik Asfalt

Van Büyüksehir Belediyesi, Ercis ilçesinde 22 kilometrelik yol ve asfalt çalismasi yapiyor. Ilçenin 3 farkli noktasinda 4.5 kilometrelik asfalt çalismasini tamamlayan ekipler, 12 noktadaki çalismalarini ise sürdürüyor.

Van Büyüksehir Belediyesinden Ercis'e 22 Kilometrelik Asfalt
Kent genelinde yaklasik 5 bin 500 kilometrelik yol agini daha kaliteli ve konforlu hale getirmek için var gücüyle çalisan Van Büyüksehir Belediyesi, 13 ilçedeki yol ve asfalt çalismalarini araliksiz bir sekilde sürdürüyor. Bu çerçevede Yol Yapim Bakim ve Onarim Dairesi Baskanliginca kentin en kalabalik kirsal ilçesi olan Ercis’te baslatilan asfalt çalismalari da devam ediyor. Ilçede su ana kadar 1.6 kilometrelik Tekevler Mahallesi, 1.6 kilometrelik Çinarli Mahallesi ve 1.3 kilometrelik Asagi Isikli Mahallesi olmak üzere 4.5 kilometrelik yolda sanat yapilari, altyapi ve sicak asfalt çalismalari tamamlanirken, 2.7 kilometrelik Yesilova Mahallesi 517. ve 559. Sokak, 4.85 kilometrelik Akyoltepe-Salmanaga, 4 kilometrelik Çinarli Mahallesi Eski Afet Yolu, 1035. Sokak ve 1039. Sokak, 1.65 kilometrelik Tekevler Mahallesi Sefa Vakfi Yolu, 1 kilometrelik Kisla Mahallesi, 1 kilometrelik Beyazit Mahallesi Yildizlar Sokak, 1 kilometrelik Kocapinar Mahallesi ile 1.35 kilometrelik Çelebibagi Mahallesi olmak üzere 12 noktadaki 17.5 kilometrelik yolda ise altyapi çalismalari yapiliyor.

“Ilk defa yolumuz asfaltlaniyor”

Yesilova Mahallesi sakinlerinden Ikram Kanatli, yaklasik 20 yildir yollarinin kötü durumda oldugunu belirterek, Van Büyüksehir Belediyesine yapilan çalismalardan dolayi tesekkür etti. Mahalle yollarinin çok eski olmasina ragmen hala toprak oldugunu animsatan 74 yasindaki Ikram Kanatli, “Su ana kadar yolumuz kötü durumdaydi. Yeni yolumuzun alt yapisi tamamlaniyor. Asfalti da yapiliyor. Daha önce stabilize yol yapilmisti, ancak araç trafigi fazla oldugu için toz toprak oluyordu. Yolumuz yeni asfaltlanacak. Burada çok da güzel bir çalisma yapiliyor. Emegi geçen herkese tesekkür ediyoruz” dedi.

Ilçe genelinde birçok noktada stabilize, genisletme, reglaj çalismalari da yapilirken, 22 kilometrelik asfalt çalismalarinin ise sezon sonuna kadar tamamlanmasi planlaniyor.
Kaynak: İHA