TEKNOFEST Finalinde Yarismaya Hak Kazandilar

Üniversite ögrencileri TEKNOFEST Havacilik Uzay ve Teknoloji Festivali Tarimsal IKA (Insansiz Kara Araci) final etabinda yarismaya hak kazandi.

TEKNOFEST Finalinde Yarismaya Hak Kazandilar
TEKNOFEST Havacilik, Uzay ve Teknoloji Festivali, Karadeniz topraklarini karis karis gezmeye devam ediyor. Toplamda 14 bin 952 takimin basvuru yaptigi, Ordu’da düzenlenecek yarismalara Beykent Üniversitesi IEEE Ögrenci Kolu proje ekibi Tarimsal IKA (Insansiz Kara Araci) kategorisinde final etabina adini yazdirdi.

“Özgün ve yerli”

AG-TEAM adini alan takimlari hakkinda konusan Ögrenci Dekani Serhat Butur, “Takimimiz, mekanik tasarimi, gelistirilen elektronik kartlari, otonom yazilimi ile özgünlük ve yerlilik adi altinda sartlari zorladi” ifadelerini kullandi.

“Haritalama ve ot tespiti yapiyor”

Yarisma hakkinda bilgi veren Butur su ifadeleri kullandi;“Tarimsal IKA (Insansiz Kara Araci) Yarismasi, insansiz kara araçlari ile tarim teknolojileri gelistirme yarismasi. Yarismacilar karada hareket eden robotlar ile tarimda verimliligi artirma projeleri gelistiriyor ve otonominin tarim alanindaki katkilarini kesfediyor. Yarismada ele alinan tarimsal problem yabani ot mücadelesi olarak belirlendi. Bizler de "Tarimda yabanilesmeye son” felsefesiyle çiktigimiz bu yolda, 3 boyutlu tasarim programlarini kullanarak aracimizin fiziki görünümünü çizip ardindan aracin arazi sartlarina uygunlugu üzerine analizlerini gerçeklestirdik. Bunlarla birlikte araçta kullanilacak sensörler, kartlar ve servo motorlar birbirine entegre edilip tarim aracinin en optimal sekilde çalismasini hedefledik. Otonom bir araç oldugundan projedeki felsefemiz gerekli yazilim dilini kullanarak haberlesme ve iletisimi saglayip haritalama ve ot tespiti yapmak.”

“Kendimiz ürettik”

“Milli teknoloji hamlesi adi altinda yerlilik ve özgünlük en dikkat ettigimiz hususlardan biriydi” diyen Butur, “Aracimizi diger Roverlardan ayiran en önemli özellik özgün üretim ekipmanlarimiz. Mekanik olarak mukavemeti yüksek hafif sase hedefimizi kendi üretimlerimiz olan 3B baski yöntemiyle üstesinden geldik. Yine bunlarla birlikte motor sürücü devresi ve güç dagitim kartlarini kendimiz üretip aracin sensörlerine besleme sagladik” seklinde konustu.

Final etabi 29-31 Temmuz 2022 tarihleri arasinda gerçeklesecek.
Kaynak: İHA