Rektör Özkan Açiklamasi 'Siber Dünya Artik En Az Ingilizce Kadar Önemli Konumda Yer Aliyor'

Kalkinma Ajanslari Siber Vatan Programi Bootcamp egitimine katilan ögrencilerle bir araya gelen Rektör Özlenen Özkan, “Yazilim, kodlama, siber dünya artik en az Ingilizce kadar önemli konumda yer aliyor” dedi.

Rektör Özkan Açiklamasi 'Siber Dünya Artik En Az Ingilizce Kadar Önemli Konumda Yer Aliyor'
Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Kalkinma Ajanslari Siber Vatan Programi Bootcamp egitimine katilan ögrencilerle bir araya geldi. Antalya Gençlik ve Spor Il Müdürlügü Bezm-i Alem Yurdu’ndan düzenlenen Kalkinma Ajanslari Siber Vatan Programi Bootcamp katilimcilarini ziyaret eden Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan’a Antalya Gençlik ve Spor Il Müdürü Yavuz Gürhan da eslik etti.

“Projeleriniz için destege haziriz”

Siber Vatan için gönül vermis ve egitimlere katilmis olan ögrencilerle bir araya gelmekten çok mutlu oldugunu dile getiren Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, “Günümüzde siber dünya ile ilgili egitim almak ve bu alanda çalismak hem ülkemizde hem de uluslararasi alanda önem arz ediyor. Yazilim, kodlama, siber dünya, egitim hayatinda artik en az Ingilizce kadar önemli konumda yer aliyor. Ingilizce bilmek önemli ama artik yazilim ve kodlama daha önemli konuma geçti. Siber güvenliginiz yoksa ülke güvenligi, kisi güvenligi yok demektir. O yüzden bu egitimlere daha çok önem verilmeli ve desteklenmeli” dedi.



“Kapimiz sizlere daima açik”

Türkiye’nin çesitli üniversitelerinden katilimin oldugu egitime Akdeniz Üniversitesi’nden de 6 ögrencinin katilmasinin kendisini mutlu ettigini kaydeden Rektör Özkan, “Biz de ögrencilerimizi her alanda destekledigimiz gibi Siber Güvenlik, yazilim, kodlama ve yapay zekâ alanlarinda da destekliyoruz. Burada bulunan ögrencilerimiz ve Akdeniz Üniversitesi ögrencileri aldiklari egitimler sonrasinda ilerleyen yillarda sirketlesme anlaminda is hayatina geçirmek isterlerse Antalya Teknokent’te bulunan birçok sirketimiz gibi onlara da yardimci olmak isteriz. Siber güvenlik, yazilim, kodlama gibi alanlardaki projelerinizi hayata geçirmek için sizlere kapimiz daima açik” seklinde konustu.

Rektör Özkan, egitim alan ögrencilerle sohbet ederek ilgilendikleri ve uyguladiklari programlar hakkinda bilgi aldi. Ziyaret toplu fotograf çekimiyle son buldu. Kalkinma Ajanslari Siber Vatan Bootcamp çerçevesinde üç farkli takimda toplam 84 ögrenci 10 gün boyunca toplam 80 saat derinlemesine egitim aldi. Ögrenciler teorik bilgilerini Siber Vatan Bootcamp çerçevesinde sinirli alanlarda uygulama firsatini elde edebildi.
Kaynak: İHA