Piyasa Degeri Yaklasik 200 Bin TL Olan Hayvanlar Üç Günde Bulundu

Isparta’nin Yalvaç ilçesinde agildan çalinan ve piyasa degeri yaklasik 200 bin TL olan 48 küçükbas hayvan, jandarma ekipleri ve köy muhtarinin arama çalismasi sonucunda bulunarak sahibine teslim edildi.

Piyasa Degeri Yaklasik 200 Bin TL Olan Hayvanlar Üç Günde Bulundu
Olay 23 Temmuz’da ilçeye 19 kilometre mesafedeki Sagir köyünde sabaha karsi meydana geldi. Ergün Çelik adli sahis, 48 küçükbas hayvaninin evinin agilindan çalindigi ihbarinda bulundu. Ihbari alan Yalvaç Ilçe jandarma Komutanligi Jandarma Suç Arastirma Timi (JASAT) ve Asayis Timleri ivedilikle ihbarin yapildigi Sagir köyüne intikal ederek Ergün Çelik’e ait evinin ve agilini inceledi. Incelemenin ardindan, bölgede 3 ekip halinde, Köy Muhtari Aydin Karaca’nin da destegi ile genis çapli arama tarama yapildi.

Üç günde tüm hayvanlar bulundu

Bir günlük arama sonucunda 24 Temmuz’da Sagir köyünün güney kesimindeki Çesmecik mevkiinde 40 adet küçükbas hayvana ulasildi. Devam eden aramada 25 Temmuz’da 3 adet küçükbas daha bulunurken, kalan 5 hayvan ise 26 Temmuz’da köyün kuzey yönünde bulunarak sürünün sahibi Ergün Çelik’e teslim edildi.

Piyasa degeri yaklasik 200 bin TL

Yaklasik piyasa degeri 200 bin TL olan 48 küçük bas hayvani kendisine teslim edilen sürü sahibi Ergün Çelik ve ailesi, Köy Muhtari Aydin Karaca ve Yalvaç Ilçe Jandarma Komutanligi ekiplerine tesekkür etti.

Jandarma ekiplerinin, sürüyü çalan ve kaçan sahislari yakalamak üzere çalismalarina devam ettigi bildirildi.

Kaynak: İHA