Aydin'da Kadina Karsi Siddet Masaya Yatirildi

Aydin’da, Kadina Yönelik Siddetle Mücadele Koordinasyon, Izleme ve Degerlendirme toplantisi gerçeklestirildi.

Aydin'da Kadina Karsi Siddet Masaya Yatirildi


Aydin’da kadina karsi siddet konusu ve alinan önlemler masaya yatirildi. Aydin Vali Yardimcisi ve Efeler Kaymakami Cemal Sahin’in baskanliginda ilgili kurum yöneticilerinin katilimi ile Kadina Yönelik Siddetle Mücadele Koordinasyon, Izleme ve Ikinci Alti Aylik Degerlendirme Toplantisi gerçeklestirildi.



Siddetle mücadele çerçevesinde sunulan hizmetlerin etkin bir sekilde yürütülmesi ve uygulamadaki sorunlarin giderilmesi amaciyla düzenlenen toplantida Kadina Yönelik Siddetle Mücadele Il Koordinasyon Izleme ve Degerlendirme Komisyonunun 2022 yili 2. döneminde aldigi tedbirler görüsüldü. Toplantida siddetin önlenmesi amaciyla erkeklere yönelik egitim, bilinçlendirme ve farkindalik faaliyetlerinin arttirilmasi için paydas kurumlar ile STK’larin topyekün mücadele ile is birligi içinde çalismalar yapmasina, siddet magdurlarinin güçlendirilmesine yönelik egitim ve bilinçlendirme çalismalarina devam edilmesine, kadina yönelik siddetle mücadele alaninda hizmet veren kamu kurum ve kuruluslarinin birlikte ve koordineli sekilde çalismasinin önemi üzerinde durularak, isbirliginin devam ettirilmesine karar verildi.



Gerçeklestirilen toplantiya Aydin Vali Yardimcisi ve Efeler Kaymakami Cemal Sahin’in yani sira Aydin Il Saglik Müdürü Dr. Osman Açikgöz, Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Ömer Turan ile birlikte ilgili kurum ve kuruluslarin yöneticileri ile ilgili sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri katildi.

Kaynak: İHA