Vali Aksoy 'Tek Amacimiz Alevleri Kisa Sürede Kontrol Altina Almak'

Aydin’in Söke ilçesinde aksam saatlerinde çikan orman yangini sonrasi alevler geceyi aydinlatirken, Aydin Valisi Hüseyin Aksoy ve protokol üyeleri yangin bölgesine gelerek yanginin son durumu ile ilgi bilgi aldi. Yanginin siçrama ihtimali bulunan Yamaç Mahallesi’ne gelen Aksoy, "Tek amacimiz alevleri kisa sürede kontrol altina almak" dedi.

Vali Aksoy 'Tek Amacimiz Alevleri Kisa Sürede Kontrol Altina Almak'


Yangin, Argavli Mahallesi’ndeki ormanlik alanda aksam saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre ormanlik alandan alevlerin yükseldigini fark eden vatandaslar durumu 112 Acil Çagri Merkezi’ne bildirdi. Ihbar üzerine bölgeye ekipler sevk edildi. Alevler siddetli rüzgarin da etkisiyle kisa sürede büyük bir alana yayildi. Kisa sürede olay yerine gelen Mugla Orman Bölge Müdürlügü ve Aydin Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Daire Baskanligi ekipleri yangina karadan müdahale ederken, yangin söndürme helikopterleri de havadan müdahaleye basladi.



Rüzgarin etkisiyle büyüyen yangin dolayisiyla Argavli Mahallesi’ne yakin olan Yamaç Mahallesi’nde de önlem alindi. Aydin Valisi Hüseyin Aksoy ve beraberindeki protokol üyeleri yangin bölgesine gelerek çalismalari yerinde inceledi. Yamaç Mahallesi’nde tedbirlerin en üst seviyeye çikartildigini belirten Vali Aksoy, "112 Acil Çagri Mekrezi’ne yapilan yangin ihbari sonrasinda havadan ve karadan tüm ekipler müdahaleye basladi.

Siddetli rüzgar nedeniyle yangin kisa sürede büyüdü ve kontrol altina alinmasi mümkün olmadi. Su anda tahminen 50 hektarlik bir alanin zarar gördügünü söyleyebiliriz ve yangin devam ediyor. Yanginla ilgili takviye ekipler de kisa sürede bölgeye ulasarak alana girmeye basladi.

Gece görüslü 3 helikopterin de hazirliklari sürüyor. Kisa bir süre sonra onlar da yangina müdahale edecekler. Temennimiz yangini kontrol altina alarak yanan alanlari tekrar agaçlandirarak yesillendirmektir. Içerisinde bulundugumuz Yamaç Mahallesi rüzgarin bu tarafa dogru seyretmesi durumunda risk olusturabilecek yerler arasinda. Bütün ön hazirliklari yaptik. Insanlari ve hayvanlari tahliye etme amaçli çalismalar yapildi. Su anda tüm ekiplerimiz burada. Yangin su asamada bu mahallemiz için risk olusturmuyor ancak rüzgarin yönü farklilasir ani siddetli bir rüzgar çikarsa tedbirimizi almis durumdayiz. Meteoroloji Bölge Müdürlügü’nden almis oldugumuz rüzgar durumunda da gecenin ilerleyen saatlerinde rüzgarin bir miktar daha azalacagi ve sabah saatlerinde de daha stabil bir durumda olacagi degerlendiriliyor. Insallah bu süreç içerisinde alevleri tamamen kontrol altina alarak vatandasimiza güzel haberi verecegiz" dedi.

Kaynak: İHA