Protesto Için Yolu Trafigi Kapatan Ögrencilerin Üzerinden Araciyla Geçti Açiklamasi 2 Yarali

Meksika’da ögrenciler tarafindan düzenlenen protesto gösterisi sirasinda yolun trafige kapatilmasina sinirlenen bir sürücü, yolu kapatan ögrencilerin üzerinden araciyla geçti. Olayda 2 ögrenci yaralandi.

Protesto Için Yolu Trafigi Kapatan Ögrencilerin Üzerinden Araciyla Geçti Açiklamasi 2 Yarali
Meksika’nin Michoacan eyaletinin Tiripetio kasabasinda bir grup ögrenci, okuldaki kötü sartlari protesto etmek amaciyla otoyolda gösteri düzenledi.

Protesto sirasinda otoyol zaman zaman ögrenciler tarafindan trafige kapatilirken, yolun trafige kapatilmasina sinirlenen bir sürücü ögrencilerin üzerinden araciyla geçti. Olayda 2 ögrenci yaralandi. Olay ögrenciler arasinda öfkeye yol açarken, bazi ögrenciler araçlara tas atarak saldirdi.

Yolcu otobüsünü atese verdiler

Öfkeli ögrenciler, ardindan durdurduklari bir yolcu otobüsünü atese verdi. Ögrenciler, bildiri dagitmak amaciyla durdurduklari otobüsten hareket halindeyken bir arkadaslarinin atilmasi nedeniyle otobüsü atese verdiklerini ifade etti.

Yaralilarin saglik durumu hakkinda resmi bir açiklama yapilmazken, ögrenciler yaralanan bir arkadaslarinin durumunun agir oldugunu aktardi.

Michoacan Eyaleti Kamu Güvenlik Bakanligi, olaylar sonrasinda asayisin saglanmasi amaciyla bölgeye çok sayida Ulusal Muhafiz’in gönderildigini açikladi.

Kaynak: İHA