Gayrimenkul Alirken Ya Da Satarken Profesyonelle Çalismanin Avantajlari

Yeni bir is yeri açmak, ev almak ya da yazliginizi satmak istediginiz zamanlarda bir profesyonelle çalismanin avantajlari hakkinda bilgilendirmelerde bulunan Better Homes and Gardens Real Estate Türkiye Lideri Ö. Burak Özmutafoglu, “Bir gayrimenkul danismaniyla çalismanin en büyük avantaji zaman kazanmak ve maddi olarak kayip yasamamaktir” dedi.

Gayrimenkul Alirken Ya Da Satarken Profesyonelle Çalismanin Avantajlari
Profesyonel gayrimenkul danismanlari ile çalismanin avantajlarindan bahseden Better Homes and Gardens Real Estate Türkiye Lideri Ö. Burak Özmutafoglu, “Genellikle gayrimenkul danismanina ekstra ödeme yapmak istenmedigi için islerini kendi basina halletmeye çalisiyorlar. Bu da süreci daha da uzatiyor. Alim satim islemelerinde yasanan aksaklilar bazen olacak isi bile bozabiliyor. Bir gayrimenkul danismaniyla çalismanin en büyük avantaji zaman kazanmak ve maddi olarak kayip yasamamaktir. Gayrimenkul danismanlari sizlere zaman kazandirir ve ihtiyaçlarinizi hizlica çözer. Gayrimenkul danismanlari piyasa bilgisine sahiptir. Bölgelerindeki pazar analizlerini dogru degerlendirirler. Hem bölgelerine hem de piyasaya hakim olurlar. Böylece mülkünüzü dogru degerde satabilir ya da degerinde mülk sahibi olabilirsiniz. Gayrimenkul alisverislerinin en basindan en sonuna kadar sürece hakimdirler. Süreci dogru yönetirler ve yasanabilecek aksiliklerin önünde geçerler” dedi.



‘Gayrimenkul danismani ile çalismak paradan ve zamandan tasarruf etmenizi saglar’

Alaninda uzmanlik kazanmis danismanlarla çalismanin daha karli oldugunu söyleyen Ö. Burak Özmutafoglu, “Gayrimenkul danismanlari, sektördeki tecrübeleriyle bir alanda uzmanlik kazanirlar. Gayrimenkulle ilgili tüm ihtiyaçlariniz için profesyonel bir sirketle çalismak bu yüzden önemlidir. Profesyonel bir sirkette alaninda uzman ve sizin ihtiyacinizi karsilayacak danismani bulursunuz. Kiralik konut istiyorsaniz, kiralik konut alaninda uzmanlasmis danisman sizinle ilgilenir. Is yerinizi satmak istiyorsaniz ticari alim satim danismani sizlerle ilgilenir. Alaninda uzman danismanlarla çalismanin avantajlari daha fazladir. Çünkü uzmanlasmis danismanlar banka mevzuatlarina, degisen gayrimenkul yönetmeliklerine ve piyasa analizlerine hakimdir. Bu da sizin bireysel olarak harcayacaginiz paradan ve zamandan tasarruf etmenizi saglar. Sizler ihtiyaçlarinizi ve beklentilerinizi gayrimenkul danismanina söylersiniz ve gerisini onlar halleder” seklinde konustu.

Özmutafoglu son olarak da, “Konutunu satmak ya da kiralamak isteyen mülk sahipleri tek baslarina bazen günlerce hatta aylarca ugrasabilirler. Halbuki bir gayrimenkul danismani ile günler içinde satis ya da kiralama tamamlanmis olabilir. Çünkü gayrimenkul danismanlarinin portföyleri ve piyasa analizleri mevcuttur. Bir konutun ne kadara kiralanacagini ve bunun en hizli nasil yapilacagini en iyi onlar bilir” diyerek görüslerini sonlandirdi.
Kaynak: İHA