Aydin Valiligi'nden Söke Yangini Açiklamasi

Aydin Valiligi’nden yapilan açiklamada, Söke’de meydana gelen yangin sonrasinda alinan önlemlere ve yapilan müdahaleye iliskin bilgilendirmede bulunurken, alevlerin bu saat itibariyle yerlesim yerlerini tehdit etmedigi açiklandi.

Aydin Valiligi'nden Söke Yangini Açiklamasi
Aydin Valiligi tarafindan yapilan açiklamada, “25 Temmuz 2022 Pazartesi günü saat 18.07’de 112 Acil Çagri Merkezi’ne Ilimiz Söke Ilçesi Argavli Mahallesinde Orman yangini olduguna dair ihbar yapilmistir.

Alman yangin ihbari üzerine ekiplerimiz derhal yangin yerine intikal etmis ve söndürme çalismalarina baslamistir. Mugla Yangin Harekât Merkezinden alman bilgilere göre yangina Aydin Orman Isletme Müdürlügünden 36 Arazöz, 14 su ikmal araci, 12 helikopter ve 6 uçak, Aydin Karayollari 28.Sube Sefliginden 1 adet Greyder ve 1 adet Lastikli Kepçe, Aydin Büyüksehir Belediyesi Baskanligindan 1 Dozer, Aydin Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Daire Baskanligindan itfaiye ekipleri, 21.Bölge Müdürlügünden 1 Adet Treyler, Efeler Belediyesinden 1 Adet Arazöz, Kösk Belediyesinden 1 adet Su Tankeri, Didim Belediyesinden 1 adet Su Tankeri, Söke Belediyesinden 2 Adet Arazöz, Nazilli Belediyesinden 1 adet Su Tankeri sevk edilerek yangina müdahale edilmektedir. Aksam saat 22.00 itibariyle Orman Yanginma Müdahale Eden Is Makinesi Sayilari: 77 Arazöz, 17 Su Tankeri (Su ilunal Araci), 14 Yangin Söndürme Helikopter, 3 Gece Görüs Helikopteri, 1 Yönetim Helikopteri, 11 Uçak, 1 Greyder, 6 Dozer, 1 Lastikli Kepçe, 1 Treyler ve 591 personelle yangina havadan ve karadan müdahale edilmektedir. Yangin yönü üzerinde Yamaç Köyü bulunmakla olup Yamaç Köyünde 147 vatandas ikamet etmekte; 400 büyükbas hayvan ve 700 küçükbas hayvan bulunmaktadir. 2 pick-up ve 1 minibüs Büyüksehir Belediyesi tarafindan tahliye durumunda kullanilmak üzere bölgeye gönderilmistir. Hayvan tahliyesi için Il Tarim Müdürlügü tarafindan 4 araç alanda bulunmakla ve 15 adet aracin daha alana 15 dakika mesafede gönderilebilecegi belirtilmistir. Tahliye durumunda kullanilmak üzere KYK’ya bagli 500 kisilik Meryem Yazicioglu Kiz Ögrenci Yurdu hazirlanmistir. Kizilay tarafindan Nazilli’de bulunan ikram araci olay bölgesine gönderilmis, Türk Kizilayi Izmir Afet Müdahale Merkezi tarafindan da ikram araci ve içme suyu olay bölgesine gönderilmistir. Bölgenin elektrigi kesilmistir. Su an için yerlesim yerlerine herhangi bir tehdit bulunmamaktadir. Su an için herhangi bir yarali ya da can kaybi bulunmamaktadir. Yaklasik 50 hektar alan zarar görmüstür. Yangin devam etmekte olup kontrol altina alinmaya çalisilmaktadir. Yangin söndürme çalismalarina katki saglayan tüm kurum ve kuruluslara tesekkür ederiz” denildi.
Kaynak: İHA