MHP Kdz. Eregli Ilçe Baskani Demirtürk'ten Posbiyik'a Kinama

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kdz. Eregli Ilçe Baskani Rahman Demirtürk, Türk Tabipler Birligi Baskani Prof. Dr. Sebnem Korur Fincanci’ya Sevgi Baris Dostluk Ödülü vermesinden dolayi Kdz. Eregli Belediye Baskani Halil Posbiyik’i kinadigini açikladi.

MHP Kdz. Eregli Ilçe Baskani Demirtürk'ten Posbiyik'a Kinama


MHP Kdz. Eregli Ilçe Baskani Rahman Demirtürk, Kdz. Eregli Belediyesi tarafindan düzenlenen Sevgi Baris Dostluk Festivali’nde TTB Baskani Prof. Dr. Sebnem Korur Fincanci’ya Sevgi Baris Dostluk Ödülü verilmesini sert bir dille elestirdi.

Demirtürk yazili olarak yaptigi açiklamada “Her olayda millete ters düsen ve siyasete alet olmus kurumlarla bir yere varmak mümkün degildir. Türk Tabipler Birligi isimli bölücü yapilanma Türk hekimlerini temsil edemez, onlarin çatisi olamaz. Doktorlarimiz sifa ümidimizdir. Sevgi ve saygiya layik hekimlere tek bir lafimiz yoktur, fakat nerede bir melanet varsa TTB oradadir. TTB Baskani Sebnem Korur Fincanci, PKK terör örgütünün propagandasini yapmaktan yargilanmistir. PKK terör örgütüne karsi yaptigi operasyonlar nedeniyle Türk Devleti’nin yargilanmasini istemistir. ‘Baris için Öcalan’a Özgürlük’ platformunun kurucularindandir. PKK’nin yaninda olanlar bunlardir, HDP’nin ayakçilari bunlardir, bölücülügün propagandasini yapan bunlardir. Bunlara doktor demek, Türklüge ve doktorluga yapilmis en büyük hakarettir. TTB yönetimine yuvalanmis bölücülerden hesap sorulmasi gerekirken Kdz. Eregli ilçemizde yapilan festivalde Kdz. Eregli Belediye Baskani Halil Posbiyik’in Sebnem Fincanci’ya Sevgi Baris Dostluk ödülünü vermesini kiniyorum. Kdz. Eregli Belediye Baskani Halil Posbiyik dilerse kendisi adina istedigi kisiye ödül verebilir, lakin Kdz. Eregli halki adina, kahraman saglik çalisanlarimizi temsilen bu bölücüye ödül verilemez.”
Kaynak: İHA