Kasaba Çarsi Ve Meydan Düzenleme Projesi Tanitim Toplantisi Yapildi

Belediye Baskani Mutlu Ulutas, “Kas Belediyesi olarak, ilçede yaklasik 60 projeyle ilgili çalisiyoruz, bunlarin yüzde 50’sinden fazlasi tamamlanmis durumda” dedi.

Kasaba Çarsi Ve Meydan Düzenleme Projesi Tanitim Toplantisi Yapildi
Kasaba Dügün Salonu’nda yapilan tanitim toplantisina, Kas Belediye Baskani Mutlu Ulutas, AK Parti Ilçe Baskani Okay Bilgin, Mahalle Muhtari Süleyman Özen, projeyi hazirlayan Yüksek Mimar Ufuk Parlakdag ve Mimar Çaghan Konu ile çok sayida vatandas katildi.

Projenin tanitim toplantisinda konusan Baskan Mutlu Ulutas, Kas Belediyesi olarak, ilçede yaklasik 60 projeyle ilgili çalistiklarini, bunlarin yüzde 50’sinden fazlasinin tamamlandigini söyledi.



“Meydan hayati önem tasiyor”

Ilçede belirli yerlesim birimlerinin varligina dikkati çeken Baskan Ulutas, “Bunlar bölgeye hitap ediyor, civarindaki mahallelerin ugrak yerleri. Vatandaslarin ortak kültürü, medeniyeti ve yasamini bir arada geçirdikleri alanlar. Kasaba da geçmisi, tarihi olan, bir dönem ilçe merkezligi yapmis kadim bir yerlesim birimimiz. Burada bir meydanin, merkezin, yasam alaninin olmasi hayati önem tasiyor.” dedi.

“Kasaba’nin özgün özelligini koruyan bir proje yapmak istedik”

Kas’in mimarisine yakisan, Kasaba’nin özgün özelligini koruyan bir proje yapmak istediklerini belirten Baskan Ulutas, “Bu manada bazi çalismalar yaptik. Bugün sizlerle bu çalismayi paylasmak istedik. Bu tür projeler, o yerin karakterini yansitan, anlam, vizyon kazanan çalismalardir. Bu açidan bu projeyi çok önemsiyoruz.” diye konustu.

“Önemli olan, projeyi vatandasin begenmesi”

Baskan Ulutas, Kasaba’nin potansiyele sahip bir yerlesim birimi oldugunu, proje çerçevesinde meydanin disiplin edilmesinin gerektigine isaret ederek, “Projeyi hazirlayan Parlakdag ve Konu’ya tesekkür ediyorum. Projeyi begendim, önemli olan sizlerin begenmesi, insallah ihale edecegiz, akabinde de baslatacagiz. Projenin hayirli ugurlu olmasini diliyorum.” ifadelerini kullandi.

Toplanti sonunda Baskan Ulutas, vatandaslarin sorularini cevaplandirdi.

Kasaba Çarsi ve Meydan Düzenleme Projesi bünyesinde 3 bin metrekare toplam arsa alani, 30 araçlik otopark, çocuk oyun ve tören alani ile bin 45 metrekarelik 2 kat yer alirken, zemin katta restoran, kahvehane, zincir market, berber, kasap, genel tuvaletler, 4 dükkan ve üst katta ise 12 isyeri bulunuyor.
Kaynak: İHA