Yilda 2 Milyon Kebaplik Sis Üretiyorlar

Kahramanmaras’ta üretilen kebaplik sisler, iç piyasanin yani sira dünyanin farkli ülkelerine de ihraç ediliyor.

Yilda 2 Milyon Kebaplik Sis Üretiyorlar
Kurban Bayrami öncesi Dulkadiroglu Ilçesindeki Tarihi Demirciler Çarsisi esnaflarinda bayram hazirliklari hiz kazandi. Iç pazarin talebini karsilayan esnaf kebaplik sisleri, Ortadogu ve Avrupa ülkelerine de ihraç ediyor. Sis ustalari, yaklasik 10 metre uzunlugundaki kebaplik sisleri istenilen boyutta keserek, 300 derece ateste isindiktan sonra sekil veriyor. Ardindan çekiç yardimiyla düzlenen sisler, kaplama isleme yapildiktan sonra kullanima hazir hale getiriliyor.

Türk mutfaginin vazgeçilmez yemeklerinden kebabin dizildigi sisleri üreten esnaf Fahrettin Balkarli (75), 53 yildir sis üretimi yaptigini ve kendi isletmesinde yillik ortalama 2 milyon adet sis ürettiklerini söyledi.



Balkarli, “Kahramanmaras’ta benim haricimde üç farkli sis üretimi yapan yer var ve sehrimizin yani sira, Türkiye’nin bütün sis ihtiyaci Kahramanmaras’tan karsilanir. Üretim iyidir ve yapilan mallari satiyoruz. Yillik benim üretimim 2 milyon adet sis. Yurt disina da Kahramanmaras’ta sis gidiyor. Almanya, Ingiltere, Irak, Kibris gibi ülkelere sis gönderiyoruz. 5 çesit sis vardir. Tabi ki her bölgenin kendine has sis milimleri vardir. Ciger sisi, patlican ve domates sisi, kusbasi ve kiyma gibi farkli türlerde sisler üretiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA