Tatvan'da Toplu Temel Atma Töreni Yapildi

Bitlis’in Tatvan ilçesinde yapilacak olan 4 büyük spor tesisinin toplu temel atma töreni yapildi.

Tatvan'da Toplu Temel Atma Töreni Yapildi
Tatvan Belediyesi “Isimiz icraat” sloganiyla yola çikarak birçok projeyi ilçeye kazandirmaya devam ediyor. Isletme Mahallesi Ofis alaninda 4 büyük projenin açilisi büyük bir tören ile gerçeklestirildi.

4 büyük projede uluslararasi standartlardaki tenis kortlari ve gençlik merkezi, 7 farkli bransta spor yapilabilecek sporcu fabrikasi, futbol sahasi ve spor kompleksi, yari olimpik yüzme havuzu ve spor kompleksinin temeli dualar edilerek atildi. Protokol üyeleri ve davetliler tarafindan gerçeklestirilen temel atma töreninde daha sonra kurban kesildi. Büyük bir katilim ile atilan projenin temelleri ilçeye büyük katki sunulacagi belirtildi.

“Toplam nüfusumuz 350 bin ve yas ortalamamiz 23”

Yapilan hizmetlerin gençlerimize büyük bir katki sunacagini söyleyen Bitlis Valisi Oktay Çagatay; “Il genelinde bin 250 lisansli sporcumu var. Toplam nüfusumuz 350 bin ve yas ortalamamiz 23. Sifir ile 30 yas arasinda toplam 217 bin kisi yasiyor. Yani nüfusun yüzde 62’si 0 ile 30 yas arasindadir. 0-4 yas arasi 38 bin çocugumuz var. Bu da bütün yöneticilere büyük bir sorumluluk yüklüyor. Onlara bizim sosyal donatilar, egitim alanlari ve kültürel alanlar yapmamiz gerekiyor. Bütün arkadaslarimizin destegi ile çalismalar ve emekleri ile bu yolda ilerliyoruz. Oldukça iyi bir yere dogru gidiyoruz. Bu yapilan hizmetler gençlerimize büyük bir katkida bulanacaktir” dedi.



“Bu tenis kortlarimizda Eylül ayinda ulusal bir turnuva düzenlenecek”

Törende konusma yapan Tatvan Belediye Baskani Mehmet Emin Geylani, “Ilk olarak bugün temelini atacagimiz sporcu fabrikasi ile gençlerimiz 7 farkli salonda, 7 farkli bransta ayni anda spor yapabilecek. Basketbol ve voleybol sahasini, fitness, genel spor, güres, judo, tekvando ve hentbol salonlarini tüm vatandaslarimizin hizmetine ücretsiz bir sekilde sunacagiz. Uzun yillardir hepimiz Tatvan’da neden yüzme havuzumuz yok derdik. Iste bu yüzden Tatvan’imiz da büyük bir açigi daha kapatarak. Yari olimpik yüzme havuzumuzun da temelini bugün atiyoruz. Bugün temelini atacagimiz bir diger projemiz burada bulundugumuz alanda yapilan Gençlik merkezi ve tenis kortlari projemiz. Uluslararasi standartlarda yapilacak olan 2 açik ve 2 kapali tenis kortunun yaninda gençlik merkezi binamiz, dinlenme alanlarimiz ve yürüyüs parkurumuz da bu hizmetin içinde yer alacak. Bu tenis kortlarimizda Eylül ayinda ulusal bir turnuva düzenlenecek. Bütün bu hizmetleri hayata geçirmemizde bizlerden destegini esirgemeyen Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Kasapoglu’na da ayrica tesekkürlerimi iletiyorum. Cumhurbaskanimizin gösterdigi yolda, halkimiza hizmetkâr olmaya devam edecegiz. Yola çikarken isimiz icraat dedik ve bu dogrultuda çalisiyoruz” dedi.

Ilçenin 20 yillik ihtiyaçlarini giderecek güzel yatirimlar oldugunu dile getiren Tatvan Kaymakami Tekin Erdemir, “Gençlerimizin spor yapabilecekleri yerler sikintiliydi. Bu noktada çok fazla zaman kaybi yasaniyordu. Yeni yapilacak tesislerimiz ile bu sikinti tamamen ortadan kalkacak ilçemizin 20 yillik ihtiyaçlarini giderecek güzel yatirimlar oldu. Emegi geçen herkese tesekkür ediyorum” diye konustu.

Toplu temel atma törenine Bitlis Valisi Oktay Çagatay, Tatvan Kaymakami Tekin Erdemir, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastas, Tatvan Belediye Baskani Mehmet Emin Geylani, ilçe belediye baskanlari, sivil toplum kuruluslari, siyasi parti temsilcileri ve vatandaslar katildi.

4 büyük projenin bu yil bitmeden ücretsiz olarak vatandaslarin kullanimina sunulacagi belirtildi.
Kaynak: İHA