Selin Sürükledigi Çöpler Sahillere Vurdu

Bartin’da yasanan sel ve taskinlar sonrasi sularin sürükledigi çöpler sahillere vurdu. Bartin Belediyesi tarafindan Inkumu sahilinde temizlik çalismasi baslatildi. Bartin Valiligi Il Umumi Hifzissihha Meclisi karariyla Inkumu, Gömü ve Tarlaagzi sahillerinde denize girmek 3 gün süre ile yasaklandi.

Selin Sürükledigi Çöpler Sahillere Vurdu
Sel ve taskinlarin yasandigi Bartin’da sularin sürükledigi çöpler sahillere vurdu. 3 kilometrelik Inkumu plaji Bartin kent merkezinden geçerek Karadeniz’e dökülen Bartin Irmaginin tasidigi çöp yiginlariyla kaplandi.

Deniz yüzeyinde olusan çamur tabakasinin da genis bir alani kapladigi görüldü.

Deniz yüzeyi ve sahillerde yasanan kirliligin ardindan Bartin’da Il Umumi Hifzissihha Meclisi toplantisinda 3 plaj için denize girmek 3 gün süreyle yasaklandi.

Kararda sel felaketinin ardindan deniz suyu kalitesinin olumsuz yönde etkilenebilecegi ifade edilerek; “Halk sagliginin korunmasi, bulasici hastaliklar ve salginlarin önlenmesi amaciyla Inkumu, Tarlaagzi ve Gömü plajlarinda tedbiren 02-03-04/07/2022 tarihlerinde 3 gün süreyle denize girilmemesine karar verilmistir” denildi.

Mavi bayraga sahip Inkumu sahiline vuran çöplerin kaldirilmasi ve kumsalin temizlenmesi için Bartin Belediyesi ekiplerince çalisma baslatildi.
Kaynak: İHA