Sancaktepe Belediyesi'nden Haserelere Karsi Teknolojik Ekipmanlarla Mücadele Basladi

Sancaktepe Belediyesi, ilçe sakinlerinin yaz aylarini huzurlu ve keyifli geçirmesi için sivrisinek ve karasinek gibi vektörlere karsi çalismalara basladi. Sivrisineklerle mücadele sezonundaki çalismalar biodrone ve amfibik araç gibi teknolojik ekipmanlarla yürütülüyor.

Sancaktepe Belediyesi'nden Haserelere Karsi Teknolojik Ekipmanlarla Mücadele Basladi
Sancaktepe Belediyesi Veteriner Isleri Sefligine bagli ekipler vektör özelligi tasiyan ve insanlara hastalik bulastirabilen sivrisinek ve karasinek gibi canlilara yönelik ilaçlama çalismalarina yaz ayinin gelmesiyle basladi.

Sancaktepe Aydos ormani bölgesindeki gölet karada ve suda gidebilme özelligine sahip amfibik araç ve havada etkili biodoren ile dezenfekte edildi. Vektörlerle 4 mevsim mücadele edilebilen ekipmanlar ile park ve bahçelerden su kanallarina, rögarlardan derelere kadar üreme ve yasam alanlarini kontrol altinda tutma özelligine sahip. Biodrone ile havadan, amfibik araçla engebeli arazi ve derelerde, çevreye ve diger canlilara zarar vermeyen ürünler kullanilacak.

Haserelere karsi tüm teknolojik imkanlarin kullanildigi ve Sancaktepe Belediye Baskani Seyma Dögücü’nün çalismalari bizzat yerinden takip etti. Dögücü, amfibik araç ile gölete girerek dezenfekte islemini inceledi.

Sancaktepe Belediye Baskani Seyma Dögücü, ”Öncelikle hepiniz hosgeldiniz. Bugün vektörlerle mücadelemizden örnekler gösterecegiz. Vektörlerle mücadelemiz yil boyunca 10 araç ve 22 personelle devam ediyor. Yine ilçemiz genelinde yaptigimiz belirlemede sivrisinek üreme alanlari tespit edildi. Bu tespit edilen alanlara müdahaleler yapilmaya devam ediliyor. 19 mahallemizde gece gündüz ilaçlamalarimiz devam ediyor” seklinde konustu.

Kaynak: İHA