Park Halindeki Kayisi Yüklü Tir Yandi, Içinde Uyuyan Sürücü Son Anda Disari Çikti

Karaman’da park halindeki kayisi yüklü tir yanarak kullanilamaz hale gelirken, içinde uyuyan sürücü son anda alevleri fark ederek disari çikti.

Park Halindeki Kayisi Yüklü Tir Yandi, Içinde Uyuyan Sürücü Son Anda Disari Çikti
Yangin, saat 14.30 siralarinda Karaman-Eregli Karayolu üzerinde bulunan tir otoparkinda çikti. Edinilen bilgiye göre, Isparta’dan Karaman’a kayisi getirdigi ögrenilen Hasan B., kullandigi tiri otoparka park ettikten sonra içinde uyudu. Bir süre sonra tir, motor kismindan alev alarak yanmaya basladi.

Tirin yandigini fark eden sürücü hemen araçtan disari çikarak itfaiyeden ve çevredeki diger sürücülerden yardim istedi. Rüzgârin da etkisiyle alevler tirin kupasini tamamen sararken, bitisigindeki baska bir tira da siçradi. Olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yanan tirlar söndürülürken, biri tamamen kullanilmaz hale geldi, digerinin lastikleri yandi.

Igdir’dan Karaman’a elma getirdigini söyleyen baska bir tirin sürücüsü Ekrem Özyigit, "Tir yanmaya basladiginda diger arkadaslarimizla birlikte araçlarimizdan inerek yardima geldik. Geldigimizde sürücü aracin içerisinde yatiyordu ve hemen disari çikti. Elimizde sularla kostuk ancak tir tamamen alev aldigi için bir sey yapamadik. Itfaiye de çok çabuk bir sekilde geldi. Ancak yanindaki arabalari çekebildik" dedi.

Kaynak: İHA