Isletme Sahibi Ibrahim Bayraktar Açiklamasi 'Biranda Isletmemizin Iskele Kismina Çarpti, Sasirdik Kaldik'

Sakarya’da Denizcilik ve Kabotaj Bayrami için denize açilan ve içerisinde protokolün bulundugu tekne, bir isletmenin iskele kismina çarparak yürekleri agizlara getirmisti. Kaza anini anlatan isletme sahibi Ibrahim Bayraktar, “Biranda isletmemizin iskele kismina çarpti, sasirdik kaldik. Allah’tan cana bir sey gelmedi. Isletmede olusan hasar sorun degil asil bizi üzen 40-45 kisilik bir protokol içerisinden sadece 3 kisinin geçmis olsun dileklerini iletmesi oldu” dedi.

Isletme Sahibi Ibrahim Bayraktar Açiklamasi 'Biranda Isletmemizin Iskele Kismina Çarpti, Sasirdik Kaldik'
Talihsiz kaza, dün Karasu ilçesinde 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayrami’nin 96. yil dönümü kutlamalarinda meydana geldi. Program çerçevesinde Yeni Mahallesi’nde bulunan Karasu Liman Baskanligi önünden tekne ile denize açilan ilçe protokolü, deniz sehitleri anisina Karadeniz’e çiçek birakti. Içerisinde yaklasik 45 kisilik bir protokolün bulundugu ögrenilen tekne, denize çiçek birakilmasinin ardindan tekrar iskeleye dogru yola çikti. Bu esnada arizalanan tekne, kontrolden çikarak bölgede bulunan bir isletmenin iskele kismina çarpti.

Çarpisma aninda teknedeki kisi iskeleye düstü

Çarpmanin etkisi ile tekne üzerindeki bir kisi iskeleye düserken, isletmenin bazi camlari tuzla buz oldu. Korku dolu anlar ise, o esnada tekneyi çeken bir vatandasin cep telefonu görüntülerine saniye saniye yansidi. Görüntülerde; teknenin, isletmenin iskele kismina çarpmasi ile birlikte teknede bulunan bir kisinin iskeleye düsmesi ve isletmenin camlarinin kirilma anlari yer aldi. Sans eseri herhangi bir yaralanmanin yasanmadigi kazada tekne ve isletmenin iskele kisminda hasar meydana geldi.

“Biranda çarpti, sasirdik kaldik”

Kazada can kaybi yasanmamasinin sevindirdigini ancak olayin ardindan 45 kisilik bir protokol grubu içerisinden sadece 3 kisinin kendisine geçmis olsun dileklerini iletmesinin üzüntüsü içerisinde olduklarini ifade eden isletme sahibi Ibrahim Bayraktar, “Dün Denizcilik ve Kabotaj Bayrami sebebi ile ilçemizde protokolümüz denize açildi. Bizde isletmemizde oturuyorduk. O esnada tekne yavas yavas geliyordu ve arkadaslarda çekim yapiyordu. Tam sebebini biz de bilmiyoruz ama teknenin sanziman kisminda bir ariza olusmus galiba. Biranda isletmemizin iskele kismina çarpti ve camlar kirildi. Sasirdik kaldik, Allah’tan cana bir sey gelmedi. Isletmeye gelen hasar sorun degil ama bizi üzen ondan sonrasi oldu. 40-45 kisilik bir protokol içerisinden sadece 2-3 kisi geçmis olsun dileklerini iletti. Digerleri bir geçmis olsun bile demedi, bizi üzen nokta bu oldu. Cam takilir, mühim olan kalpteki yaranin tamir olmasi. Tekne baya büyüktü, yavas geliyordu, daha büyük bir kaza da olabilirdi. Isletmeye zarar verdi, camlari kirdi, maddi zarar önemli degil. Herhangi bir can kaybi yasanmamasi bizi sevindiren tarafi oldu” dedi.

Kaynak: İHA