'Erisilebilir Kentler Bölgesel Engelliler Çalistayi' Basladi

Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, yürütülen çalismalarla engelli tanimini degistirdiklerini vurgulayarak, “Artik engel elde, ayakta, gözde, kulakta degildir diyoruz. Engel yasarmayan gözde, nasirlasmis kalptedir. Savas çikaranlar engeldir” dedi.

'Erisilebilir Kentler Bölgesel Engelliler Çalistayi' Basladi
Gaziantep Büyüksehir Belediyesi ile Gaziantep Kent Konseyi is birliginde, Türkiye Kent Konseyleri Birligi organizasyonunda gerçeklesen Erisilebilir Kentler Bölgesel Engelliler Çalistayi basladi.

Gaziantep ve çevre illerin kent konseylerinin engelliler meclisi üyelerinin katilimiyla Büyüksehir Belediyesi Engelsiz Yasam Merkezi’nde yapilan çalistayin açilis töreninde merkez ögrencilerinin olusturdugu Engelsiz Yasam Korosu mini konser verdi.

Çalistay için gelen ziyaretçiler ayrica Engelsiz Yasam Merkezi’nde verilen hizmetleri incelemek için teknik bir gezi yapti. Büyüksehir Belediyesi’nin engellilere yönelik yaptigi çalismalar hakkinda bilgi aldi.

Çalistay, engelli meclislerinin arasinda iletisim agi olusturmasini hedeflerken yasanan sorunlarin konusulmasini, süreçlere katilimi ve yapilan iyi örneklerin görülmesi amaçlaniyor.

“Birlikte gidecegimiz çok yol var”

Oturumda konusma yapan Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, engelli bir babanin evladi olarak dogdugunu ifade etti.

Babasinin zor sartlarda egitim aldigini ifade eden Fatma Sahin, kendisinin egitimini babasinin çok iyi takip ettigini söyledi.



Hayatinda engelli kisilerin kazandigi basari hikayelerini misafirlere anlatan Fatma Sahin, bakanlik döneminde engelli vatandaslar için yaptigi düzenlemeleri iletti.

Akliyla, ahlakiyla birçok engelli arkadasini takdir ederek örnek aldigini belirten Baskan Sahin konusmasinda, “Birbirimizden ögrenecegimiz çok sey, birlikte gidecegimiz çok yol var. Belediye baskani oldugumda ilk yaptigim is engellilerle ilgili bir daire baskanligi kurmak oldu. Basina da engelli bir kardesimizi koyduk. Aslinda bu bir zihinsel dönüsümdü. Ankara’da gece gündüz çalistilar. Bilgiye ulastilar, akil veriyorlar bana. Alleben Göleti’nin önünde yeni yapacagimiz aktif yasam merkezi olarak çok büyük bir tesis yapacagiz. Toplum yaslaniyor ve özellikle hastanede yatamayacak ve evde bakimi çok zor olan palyatif bakim hizmeti verecek bir çalisma. Günlük bir araya gelip oturacaklari, ailelerin oraya birakip islerini halledebilecekleri, çesitli tedavi alanlarin olacagi baska bir sey yapmaya çalisiyoruz. Projeyi tamamladik, hizli bir sekilde temelleri atacagiz” ifadelerini kullandi.

“Gaziantep’te önemli bir model ve örnekler ortaya koymus”

Türkiye Kent Konseyleri Baskani Burak Tastan ise güçlü bir STK olduklarini söyleyerek, “Iyi örneklerin baska sehirlerde uygulanabilirligini ortaya koymak için buradayiz. 2 gündür yaptigimiz ziyaretlerde gördügümüz bu güzel hizmetler ve sundugu katkilar için Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin’e çok tesekkür ediyorum. Gaziantep’te önemli bir model ve örnekler ortaya koymus. Çalistayda önemli konusmacilar ve örnekler görecegiz. Erisilebilir kentlerin olusabilmesinin en önemli araci katilim ve ortak akildir. Bunun yolu da kent konseyleridir” dedi.

Gaziantep Kent Konseyi Baskani Samet Bayrak, organizasyon için çok emek verildigini, çalistayda çikan sonuçlarin bundan sonraki çalistaylara isik tutacagini belirtti.

Kaynak: İHA