Bursa'nin Sualti Arkeologlari Iznik Gölü Kazilarina Mudanya'da Hazirlaniyor

Bursa’nin sualti arkeologlari, Mudanya Belediyesi’nin 30 yil sonra egitim islevini sürdürmesi adina hizmete açtigi Tas Mektep’te yetisecek. Mudanya Belediyesi Sualti Arastirmalari Merkezi, Iznik Gölü Bazilikal Kilise’nin sualti kazilarina hazirlanan ögrencilere ev sahipligi yapacak.

Bursa'nin Sualti Arkeologlari Iznik Gölü Kazilarina Mudanya'da Hazirlaniyor
Mudanya Belediyesi, Tas Mektep Akademi’de ÇEKÜL Vakfi isbirligiyle Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügü bünyesinde açilan kurslarla çocuklara beceri ve yeteneklerini kesfetme imkani saglarken, bu kez de Sualti Arastirmalari Merkezi açiyor. Arkeoloji bölümü lisans ve lisansüstü ögrencileri, Uludag Üniversitesi Arkeoloji Bölümü ve Iznik Sualti Kazisi Baskani Prof. Dr. Mustafa Sahin koordinatörlügünde Mudanya Belediyesi Marmara Sualti Arastirmalari Merkezi’nde Iznik Gölü Bazilikal Kilise sualti kazilarina hazirlanacak.

Sualti arkeolojisi ögrencileri CMAS 1* belgeli Scuba egitimini Mudanya’da alacak. Ögrencilerin teorik egitimleri 3 Temmuz’da Tas Mektep’te, pratik egitimleri ise Mudanya Belediyesi’nin Yüzme Havuzu’nun ardindan 4 Temmuz’da Arnavütköy limanda gerçeklestirilecek.
Kaynak: İHA