Bakan Kurum Açiklamasi 'Ümraniye'de 628 Kentsel Dönüsüm Konutumuzun Temellerini En Geç 2 Ay Içerisinde Atiyoruz'

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, Ümraniye’de 3 katli zemin alti otopark projesi ve Belediye Meydani’nin açilisina katildi. Bakan Kurum, "Ümraniye’mizde Hekimbasi, Kazimkarabekir ve Dumlupinar mahallelerimizde 628 kentsel dönüsüm konutumuzun temellerini en geç 2 ay içerisinde atiyoruz” dedi.

Bakan Kurum Açiklamasi 'Ümraniye'de 628 Kentsel Dönüsüm Konutumuzun Temellerini En Geç 2 Ay Içerisinde Atiyoruz'
Ümraniye’deki park sikintisini azaltmak için önemli bir çalisma baslatan Ümraniye Belediyesi, üç katli zemin alti katli otoparki ve Ümraniye Meydani’nin açilisini gerçeklestirdi. Ümraniye Belediyesinin hemen yanindaki bahçede yapilan zemin alti katli otoparkin açilisi, Çevre Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum’un da katildigi törenle gerçeklesti. Ayrica törene, Ümraniye Belediye Baskani, AK Parti Istanbul Milletvekilleri Erol Kaya, Osman Boyraz, Serkan Bayram, Eyüp Özsoy, Fatih Süleyman Denizolgun, AK Parti Istanbul Il Baskani Osman Nuri Kabaktepe ve Ümraniye Kaymakami Cengiz Ünsal katildi.

Ayrica programda Ümraniye’den çikan 7 LGS birincisine Bakan Kurum ve Ümraniye Belediye Baskani Ismet Yildirim hediye taktim etti. Belediye binasinda gerçeklesen sergiyi gezen Kurum, kurdele kesimiyle açilis törenini gerçeklesti.

“140 bin yeni konutun dönüsümüne olanca hizimizla devam ediyoruz”

Bakan Kurum, yaptigi konusmada, “Insallah Ümraniye son duragini ve merkezinin trafigini rahatlatacak, nefes aldiracak 380 araçlik katli otoparkimizin ve belediye meydanimizin açilisini hep birlikte gerçeklestiriyoruz. Yeni otoparkimiz ve belediye meydanimiz; Ümraniye’miz için, Istanbul’umuz için, milletimiz için, Ümraniyeli kardeslerimiz için hayirli ugurlu olsun. Su anda sahada toplam 140 bin yeni konutun dönüsümüne olanca hizimizla devam ediyoruz. Burada hem Istanbul’a hem de ülkemize bir söz veriyoruz! Insallah 2035 yilina kadar Istanbul’da ve ülkemizde, güvensiz tek bir konut, yenilenmemis tek bir yuva, yarinindan umutsuz tek bir ailemiz kalmayincaya kadar milletvekillerimizle, belediye baskanlarimizla, teskilatimizla, bakanliklarimizla; milletimiz için, çocuklarimiz için canla, basla çalismaya devam edecegiz. Ümraniye’mizde Hekimbasi, Kazimkarabekir ve Dumlupinar mahallelerimizde 628 kentsel dönüsüm konutumuzun temellerini en geç 2 ay içerisinde atiyoruz. 160 bin metrekare büyüklügündeki Osmangazi Korusu Millet Bahçemizde de çalismalarimiza araliksiz devam ediyoruz. Insallah Ekim ayinda sizlerin hizmetinize sunacagiz” dedi.



“Ferah, düzenli ve estetik yapilasmanin daha huzurlu sehirler meydana getirdigi asikardir”

Ümraniye Belediye Baskani Ismet Yildirim ise, “Ümraniye, AK Parti belediyesiyle tanistigi günden bu yana çehresi ve algisi tamamen degisen Ümraniyemiz daha modern ve daha yasanilabilir bir ilçe haline getirebilmemiz için ekip arkadaslarimizla var gücümüzle çalismaya devam ediyoruz. Ümraniyeli vatandaslarimizin hayatini kolaylastiracak yasam standartlarini daha yüksege tasiyacak projeler planliyor, uyguluyor ve hayata geçiriyoruz. Biz inaniyoruz ki yasam ve mekan birbirinden ayrilmaz bir bütündür. Sehir sureti ve estetik formu o sehirde yasayanlarin hayat seklini ve yasam kalitesini dogrudan ortaya koymaktadir. Ferah, düzenli ve estetik yapilasmanin daha huzurlu sehirler meydana getirdigi asikârdir” ifadelerine yer verdi.

AK Parti Il Baskani Osman Nuri Kabaktepe de, “Hizmet ve eser siyasetinin öncüsü Cumhurbaskanligimizin öncülügünde, Çevre ve Sehircilik Bakanligimizin destekleriyle bir eser yapmisiz. 14 aydir eseri açmaya firsat bulamamisiz. Bir tarafta hizmet ve eser siyaseti var diger tarafta hezimet siyaseti var. Çevrede, sehircilikte, otopark, yesil alanda, sanayide, savunmada ülkemize eser ve hizmet kazandirmada yorulmadan, hizmet askiyla olusturulan eserlerin bir tanesinin daha resmi açilisini gerçeklestirmis olacagiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA