Ankara'da Kurbanliklar Yaristi, Birinciye Yarim Altin Verildi

Ankara’nin Gölbasi Belediyesi, Kurban Bayrami’nin baslamasina sayili günler kala en güzel kurbani seçmek için ‘Kurban Güzellik Yarismasi’ düzenledi. Güzellik yarismasinin kazanani 900 kilogramlik ‘Asil’ oldu.

Ankara'da Kurbanliklar Yaristi, Birinciye Yarim Altin Verildi
Gölbasi Belediyesi tarafindan bu yil 2’ncisi düzenlenen ‘Geleneksel Kurban Güzellik Yarismasi’ Ankara’da düzenlendi.

Türkiye’nin dört bir yanindan gelen kurbanliklar jüri üyelerinin karsisina çikti. Milliyetçi Halk Partisi Genel Baskan Yardimcisi Mevlüt Karakaya ve Gölbasi Belediye Baskani Ramazan Simsek’in jüri üyesi olarak görev aldigi yarismada hayvanlarin kilosuna, güzelligine, irkinin kendi özelliklerini yansitip yansitmadigina bakildi. Yarismada ilk üçe giren hayvanlara ve sahiplerine ödül verildi.

Yarismanin birincisi olan ’Asil’ ise yarim altinin kazanani oldu.

“Bu tür yarismalar özellikle üreticiler arasinda tatli bir rekabeti getiriyor”

Burada konusan Karakaya, ikincisi düzenlenen “Geleneksel Kurban Güzellik Yarismasi’nin bu sene de güzel oldugunu belirterek, “Burada Gölbasi’nda tarim fuari alaninda bir kurban pazari alani var. Geçen yil baslayan kurban güzellik yarismasi da bu önem içerisinde bir etkinlik olarak yerine getiriliyor. Bu sene de çok güzel bir etkinlik oldu. Bu tür yarismalar özellikle üreticiler arasinda tatli bir rekabeti getiriyor. Simdi bu sonuçlardan sonra üreticilerin ifadelerinden anladik ki önümüzdeki yila daha hevesli ve daha hirsli hazirlanacaklarini ifade ediyorlar. Yani sonuçta gerçekten yarismaya katilan üreticilerin tamami ciddi bir emek ortaya koymuslar. Yarisma sonuçlarina baktigimizda birkaç puanla biri önde biri arkada. Ama tüm katilimcilarin hepsi çok degerli. Sonuç itibariyle burada önemli olan insanlarin bir araya gelmesi ve üreticileri bu alanda motive etmesi. Ankara’da Gölbasi’ndaki gibi bir fuar alani ve Pazar alani yok. Bundan dolayi da sadece Gölbasi degil tüm Ankara için önemli bir alan” ifadelerini kullandi.

“Bir günlük degil, gelecegi planlayarak hareket ediyoruz”

‘Geleneksel Kurban Güzellik Yarismasi’nin geleneksel hale getirip uzun yillar boyunca yapmak istediklerinin altini çizen Gölbasi Belediye Baskani Ramazan Simsek, “Çünkü biz bir günlük degil gelecegi planlayarak hareket ediyoruz. Gelecegi planlamamizin en büyük sebebi biz çiftçimizin, besicimizin ve üreticimizin yaninda oldugumuzu ifade ediyoruz. Bunlari yaparken de hem kurban satis alanimizi Ankara’miza tanitmayi sagliyoruz hem de buraya gelen besicilik yapan üreticilik yapan misafirlerimizi motive etmis oluyoruz. Burayi yaparken Genel Baskan Yardimcimiz, agabeyimiz Mevlüt Karakaya, Muhtarimiz ve hocalarimizin katkisi çok büyüktür. Hepsine çok tesekkür ediyorum. Burayi yapma amacimiz hem Gölbasina hem Ankara’ya hem de ülkemize hizmet etmektir. Buradan sunun müjdesini verebiliriz. Çok degerli muhtarlarimiz, çiftçilerimiz ve besicilerimiz insallah eylül ayinda Kesimhaneyi baslatiyoruz.‘Et Entegre’ tesisini hayata geçirmis olacagiz” diye konustu.



“Küçüklügünden beri kendi elimle besleyip büyütüyorum”

Yarismada 1’nci olan ‘Asil’i küçüklügünden beri kendi eliyle besledigini ifade eden besici Erdem Akça, “Hayvanimizin adi Asil kendisi yaklasik 900 kilo. Küçüklügünden beri kendi elimle besleyip büyütüyorum. Gölbasi Belediyesine de böyle bir etkinlik yaptigi için çok tesekkür ediyoruz. Yarisma olacagini bildigimiz için buzagiligindan beri kendim besliyorum. Ramazan Simsek’e çok tesekkür ederim. Çok gururluyum” dedi.

Ikincisi düzenlenen yarismanin birincisi 900 kilogramlik ‘Asil’ olurken, ikincisi 880 kilogramlik ‘Kral’, üçüncüsü ise 750 kilogramlik ‘Malazgirt’ oldu.
Kaynak: İHA