3 Bin 500 Rakimli Buzullar Iran, Irak Ve Türkiye'den Gelen Misafirleri Agirladi

HAKKARI – Hakkari Valiligi tarafindan düzenlenen ‘4’üncü Yüksekova Sat Buzul Göllerindeki Doga Sporlari Festivali’ne Iran, Irak ve Türkiye’nin farkli illerinde vatandaslar akin etti.

3 Bin 500 Rakimli Buzullar Iran, Irak Ve Türkiye'den Gelen Misafirleri Agirladi
Yüksekova ilçesinin sinirlarinda yer alan Sat Buzul Gölleri, bu yil dördüncüsü düzenlenen Doga Sporlari Festivali ev sahipligine devam ediyor. Iran, Irak ve Türkiye’nin farkli illerinden bölgeye akin akin gelen vatandaslar sabahin ilk isiklari ile sat buzul gölleri dolarken, bölgede adim atilacak ve araçlarin kalacak yeri kalmadi. Bölgede ilk olarak Sat göllerin üzerinde, rafting, kano, snowboard yapilirken, en yüksek dagdan yamaç parasütü etkinligi yapildi. Etkililikten sonra vatandaslarin çok merak ettigi 3 bin 500 rakimli dagda bulunan Sat Buzullarini gezerek ve Haziran ayina ragmen kalan karlarin üzerinde doyasina halay çektiler.

20 bin yillik buzullari görmek için Sat göllerine geldiklerini belirten Ferza Taskin, ’’4 yildir bu festival düzenli bir sekilde yapiliyor. Bizde Hakkari’nin bu güzel dogal güzelliklerini tanitmak için geldi. Özellikle bu güzel yerde bulunmak muhtesem olsa gerek. Bu tür etkinliklerin kesinlikle Hakkari ve Yüksekova’yi çok güzel yerlere götürecek. 3 bin 500 rakimda göllerin içinde farkli spor dallari yapiliyor. Rafting, kano, snowboard farkli alanlarda spor alanlari yer aliyor harika diyebiliriz. Hemen diger tarafta ise buzullar duruyor. Onlari yakinda görmek ayri bir güzellik yani burasi cennet olarak tanimlayabiliriz. Suanda alanda muhtesem bir halay var ayri bir güzellik katmis’’ dedi.

Taskin, “Bugün bölgemizin en güzel yerindeyiz Yüksekova Sat göllerindeyiz. Bugün Iran, Irak ve Türkiye’nin farkli illerinde herkes buraya gelmis. Araçlarin kalacak yeri bile kalmadi bölgede. Bizde ailece geldik suan o muhtesem güzellikler karsisinda piknik havasini yasiyoruz. Böyle bir doga bulunmaz bir nimettir kesinlikle kiymetini bilelim. Bu güzellikleri görmek için h erkesi bekliyoruz’’ ifadelerini kullandi.

Sat göllerinde düzenlenen festivale "Doga Sporlari Festivali’ne, Hakkari Valisi ve Belediye Baskan Vekili Idris Akbiyik, Yüksekova Kaymakami Ömer Çimsit, Yüksekova 3’üncü Piyade Tümen Komutani Tümgeneral Muammer Alper, yerli ve yabanci dogaseverler, sporcular ve Iran ve Irak’tan vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA