Çesme Belediye Baskani Oran Açiklamasi 'Bölgede Sogutma Çalismalari Devam Ediyor'

Izmir Çesme’de otluk alanda çikan ve çok sayida itfaiye ekibinin müdahaleleri ile kontrol altina alinan yanginla ilgili açiklamalarda bulunan Çesme Belediye Baskani Ekrem Oran, “Yaklasik iki buçuk saat içerisinde yangin kontrol altina alindi fakat kuvvetli rüzgar nedeniyle ara sira harlamalar oluyor. Ekiplerin bölgede sogutma çalismalari devam ediyor” dedi.

Çesme Belediye Baskani Oran Açiklamasi 'Bölgede Sogutma Çalismalari Devam Ediyor'
Yangin, dün saat 22.10 siralarinda Çesme ilçesine bagli Ildir Mahallesi’nde çikti. Iddiaya göre atilan bir izmaritten dolayi evlere yakin noktada çikan yangin, rüzgarin da etkisiyle büyüdü. Alevleri gören vatandaslarin durumu bildirmesi üzerine bölgeye Izmir Orman Bölge Müdürlügüne bagli 5 arazöz, 3 ilk müdahale araci ve belediye ekiplerine ait çok sayida itfaiye aracinin yani sira TOMA araci sevk edildi. Yangin bölgesi yakinindaki 8 ev, 3 restoran ve 3 baraka tedbir amaçli bosaltilirken, alevler çok sayida itfaiye ekibinin müdahalesi ile kontrol altina alindi. Sogutma çalismalari devam eden yanginin çikis nedeniyle ilgili sorusturma baslatildi.

"Umarim bu son yangin olur"

Bölgeye gelerek çalismalari yerinde takip eden ve yanginin denize yakin noktalarda tamamen kontrol altina alindigini, kuvvetli rüzgar nedeniyle tepelerde ara sira harlamalar oldugunu belirten Çesme Belediye Baskani Ekrem Oran, “Izmir Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Dairesi Baskanligi, Izmir Orman Bölge Müdürlügü, Çesme Belediyesi ekipleri ile özel sektör tankerleri ile alevlere müdahale ederek yangini kontrol altina almis durumdayiz. Bir hafta içerisinde üçüncü yangin ve umarim bu son olur. AFAD’in ilimiz için yapmis oldugu firtina uyarisinin oldugu bir günde bu kadar büyük bir yanginin olmasi muhakkak arastirilacaktir” dedi.



“Evin önünde 2 tane tüp vardi”

Tedbir amaçli yaklasik 15 tane evin bosaltildigini belirten Oran: “Alevler evlerin sifir noktasina kadar gelmisti ama aninda yerinde müdahale ile alevleri kontrol altina alarak hemen sogutma çalismalarina baslanildi. Alevlerden zarar gören ev olmadi. Az önce gördüm, kurtardigimiz evlerin bir tanesinin önünde iki tane tüp vardi. Allah bizi korumus” diye konustu.



“Insallah evim yanmamistir”

Alevlerin evinin önündeki agaçlara kadar geldigini ifade eden Emin Yüksel (57) ise “Sitelerden tanidik birisinin ‘evin arkasinda yangin var’ diye telefon açmasinin ardindan hanim ile disari çikip baktigimizda alevler bir dakika sürmeden evin önündeki çam agaçlarini sarmaya basladi.

Daha önceden istifledigim odunlar da alev aldi ve su an için evimin yerinde durup durmadigini bilmiyorum. Insallah yanmamistir” seklinde konustu.

Öte yandan, Çesme Ildir’daki yanginla ilgili sosyal medya hesabindan paylasim yapan Izmir Valisi Yavuz Selim Kösger, yanginin kontrol altina alindigini ve 2 gün sürecek olan kuvvetli rüzgarlardan dolayi vatandaslarin tedbirli ve dikkatli olmasi yönünde tavsiyede bulundu.
Kaynak: İHA