Trabzon'da 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri

Trabzon’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle anma programi düzenledi.

Trabzon'da 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri


15 Temmuz darbe girisiminin engellenmesinin 6. yil dönümü dolayisiyla 15 Temmuz Sehitler ve Hürriyet Parki’nda anma programi gerçeklestirildi.

Program saygi durusu, Istiklal Marsi’nin okunmasi ve Kur’an-i Kerim tilaveti ile basladi.

15 Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayisiyla düzenlenen programda Sancak Kosusuna katilan sporcular sancagi Trabzon Valisi Ismail Ustaoglu’na teslim etti. Vali Ustaoglu, kosuya katilan sporculara katilim belgelerini de verirken, programda Trabzon Büyüksehir Belediye Baskanligi ile Il Müftülügü personelleri tarafindan ilahiler seslendirildi. Programda konusan Trabzon Valisi Ismail Ustaoglu, 15 Temmuz’un hain darbe girisimine karsi milletin kahramanlik destani yazdigi bir gün oldugunu belirterek, “O gece bu milletin dini degerlerinin arkasina siginarak sinsi bir sekilde örgütlenen FETÖ militani vatan hainleri, bu milletin vergisiyle alinan silahlarla, tanklarla, uçak ve helikopterlerle bu millete saldirdilar. Devleti ele geçirmeye ve Sayin Cumhurbaskanimizi öldürmeye tesebbüs ettiler. Ancak hesap edemedikleri bir sey vardi. Bu millet tarihin hiçbir döneminde esareti kabul etmemis bir millettir. Iste bunu çok iyi bilen ve hisseden milletimiz, yaslisiyla genciyle, kadiniyla erkegiyle Sayin Cumhurbaskanimizin çagrisiyla meydanlara, sokaklara akin etmis demokrasiye, devletimize ve milletimizin gelecegine sahip çikarak tanklarin önüne vücutlarini siper etmistir. Evet, o gece bu aziz millet, milli irade önünde hiçbir vesayeti tanimadigini canlarini ve kanlarini feda ederek tüm dünyaya haykirarak göstermistir. O gece 251 sehit verdik, 2 bin 196 gazimiz oldu. Ama sükürler olsun ki bu hainlere ülkemizi vermedik” dedi.



15 Temmuz gecesindeki demokrasi ve vatana sahip çikma duygusunun her yil yenilenmesi, hatirlanmasi ve unutulmamasinin çok önemli olduguna isaret eden Vali Ustaoglu, “Tarih boyunca istiklal ve bagimsizligini, milli birlik ve bütünlügünü her seyin üstünde tutan ve bu ugurda büyük bedeller ödeyen aziz milletimiz, hiçbir zaman esaret altinda kalmayi kabul etmemis, canindan aziz bildigi kutsal vatan topraklarini cani ve kani pahasina korumasini bilmistir. Milli sairimiz Mehmet Akif’in de dedigi gibi adeta ‘kükremis sel misali’ önüne çikan tüm engelleri yikip geçmistir. 15 Temmuz tarihi tankin, topun, uçagin, modern silahlarin millet iradesi karsisinda hiç bir sey ifade etmedigi, milletimizin tipki Çanakkale’de, Istiklal Harbi’nde oldugu gibi top yekûn vatan ve bayrak askiyla dolu sineleriyle mücadele ettigi çok önemli bir tarihtir. Büyük Türk milleti alçakça ve haince yapilan bütün saldirilari ve düsmanca kalkismalari, 15 Temmuz’da oldugu gibi, daima ortadan kaldiracak inanç, cesaret, iman ve kararliliga sahiptir. Bu ugurda gözünü kirpmadan gazi ve sehit olabilecegini tüm dünyaya bir kere daha göstermistir. Bizler sanli tarihimize altin harflerle yazilan bu önemli günü hep serefle yâd edecek, bu ugurda sehadete yürüyen tüm sehitlerimizi ve medar-i iftiharimiz gazilerimizi asla unutmayacak, ailelerinin ve yakinlarinin daima yanlarinda durarak kapimizi ve gönlümüzü onlara her daim açik tutacagiz” ifadelerini kullandi.

Vali Ustaoglu’nun konusmasinin ardindan alana kurulu ekrandan Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in millete seslenisi izlendi.

Programa Vali Ustaoglu’nun yani sira Trabzon Büyüksehir Belediye Baskani Murat Zorluoglu, Ortahisar Belediye Baskani Av. Ahmet Metin Genç, Trabzon Garnizon Komutan Vekili Personel Albay Erdem Canbolat, Trabzon Emniyet Müdürü Kenan Aydogan, Trabzon Il Jandarma Komutani Albay Adem Sen, Sahil Güvenlik Dogu Karadeniz Grup Komutani Binbasi Ömer Harun Özkaynak, AK Parti Trabzon Il Baskani Sezgin Mumcu, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluslari ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA