Çatak'ta 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü'nde Demokrasi Nöbeti Tutuldu

Fetullahçi Terör Örgütü’nün (FETÖ) hain darbe girisiminin 6. yildönümünde Çatak’ta çesitli etkinlikler düzenlendi.

Çatak'ta 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü'nde Demokrasi Nöbeti Tutuldu


15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri çerçevesinde, Fetullahçi Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girisiminde sehit olan asker, polis ve vatandaslar için Merkez Camisi’nde mevlit okutuldu. Cuma namazi öncesi okutulan mevlidin ardindan, saat 14:00 da Çatak Belediye spor takimi tarafindan rafting gösterisi yapildi. 15:00’da Çatak Ögretmenevi’nde sehit aileleri ve ilçe protokolü yemekte bir araya geldi. Hain darbe girisiminin 6. yildönümünde Çatak Hükümet Konagi bahçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nöbeti düzenlendi.

Ülkemiz genelinde oldugu gibi Çatak’ta da düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde Demokrasi Günü programina vatandaslar yogun ilgi gösterdi. 15 Temmuz gecesi saat 21.00’da baslayan program saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasi ile basladi.

Çatak Müftülügünde görevli Imam Hatipleri Abdulcelil Özalp ve Güven Çoban tarafindan okunan Kur’an-i Kerim tilavetinin ardindan, Ilçe Kaymakami Mehmet Erdem Akbulut konusma yapti. Akabinde Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in canli konusmasi izlendi. 15 Temmuz gecesini anlatan sinevizyon gösterisinin ardindan Ilçe Müftüsü Abdullah Uzel tarafindan dualar edildi. Edilen dualarin ardindan alanda nöbet tutanlara Çatak Belediyesi tarafindan ikram verildi.

Program Ilçe Müftülük personeli tarafindan ilahi dinletisi, 15 Temmuz gecesi yasananlarin video gösteriminin ardindan Mehmet Salih Tas tarafindan 30 Kus Siiri okundu. Program 15 Temmuz ile ilgili video gösterimi ile devam etti.

15 Temmuz Demokrasi Nöbetine Ilçe Kaymakami Mehmet Erdem Akbulut, Belediye Baskani Abdurrahman Seylan, Jandarma Komando Tabur Komutani Yüzbasi Volkan Kuyucugil, ilçe Jandarma Komutani Yüzbasi Süleyman Akdeniz, Emniyet Amiri Emre Altuntop, Hakim Irem Öztürk, TSM Baskani Esra Seven, AK Parti Ilçe Baskani Ahmet Ardan Kuncu, kurum amirleri, muhtarlar ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA