15 Temmuz Gazisi Açiklamasi 'O Gün Allah Deyip Darbecilerin Üzerine Yürüdük'

HAKKARI – Hakkari’nin Yüksekova ilçesi nüfusuna kayitli 15 Temmuz gazisi Gürgin Dayan, “O gece Allah deyip FETÖ’cü darbecilerin üzerine yürüdük” dedi.

15 Temmuz Gazisi Açiklamasi 'O Gün Allah Deyip Darbecilerin Üzerine Yürüdük'


Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in çagrisi üzerine sokaklara döküldügünü belirten 15 Temmuz gazisi Gürgin Dayan, o gece Genelkurmay Baskanligi binasina dogru gittiklerini ve binada çatismanin siddetli oldugunu belirtti.

Ayagini 2 yerden kirdigini ifade eden Dayan, “Pencereden atladigim sirada ayagim 2 yerden kirildi. Allah yolunda zaferle çiktik. Hastaneye vardigimda ayagimi alçiya aldilar. 2 ay boyunca alçi içinde kaldi. Allah bir daha o günleri yasatmasin milletimize” dedi.



Markette çalistigini belirten Dayan, “Her seyi bir kenara biraktik, Cumhurbaskanimizin çagrisi üzerine Allah deyip FETÖ’cü darbecilerin üzerine yürüdük. O an herkes bir olmus, darbecilerin hain planini yerle bir etti. O gece birlik ve beraberlik gecesi oldugunu söyleyebilirim. Millet olarak zaferle çiktik. Allah o günleri bir daha yasatmasin insallah” ifadelerini kullandi.

Yüksekova Kaymakami Ömer Çimsit de 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü nedeniyle Yesildere Mahallesi’nde yasayan Gürgin Dayan’i evinde ziyaret etti.
Kaynak: İHA