Trump, 2024 Baskanlik Seçimlerinde Aday Olabilecegi Sinyalini Verdi

ABD’nin eski Baskani Donald Trump verdigi bir röportajda, ABD’de 2024 yilinda yapilacak olan baskalik seçimlerinde aday olabilecegi sinyalini vererek, kendisini bekleyen asil büyük kararin aday oldugunu Kasim’daki kongre ara seçiminden önce mi, yoksa sonra mi duyuracagi oldugunu belirtti.

Trump, 2024 Baskanlik Seçimlerinde Aday Olabilecegi Sinyalini Verdi
ABD’nin eski Baskani Donald Trump, ABD’de 2024 yilinda yapilacak olan baskalik seçimleriyle ilgili açiklamalarda bulundu. Trump verdigi bir röportajda, seçimlerde aday olacagina dair sinyal vererek, Kendi aklimda, bu karari çoktan verdim, bu yüzden artik hiçbir sey etkili degil. Kendi kafamda bu karari çoktan verdim” ifadelerini kullandi.

Kendisini bekleyen asil büyük kararin, aday oldugunu Kasim’daki kongre ara seçiminden önce mi, yoksa sonra mi duyuracagi oldugunu aktaran Trump, “Önce mi, sonra mi? Bu benim büyük kararim olacak" dedi.

Ara seçimlerden önce açiklama yapmanin bir avantaj saglayabilecegini belirten Trump, bunun diger potansiyel adaylarin kendi kampanyalarini baslatmaktan caydirabilecegini aktardi.

Diger potansiyel Cumhuriyetçi adaylar hakkinda endiselenmedigini dile getiren Trump, su anda en güçlü Cumhuriyetçi aday olarak kabul edilen Florida Valisi Ron DeSantis’i rakip olarak görmedigini ifade etti.

ABD basininda yer alan haberlerde, Trump’in 2024 seçimleri için adayligini Eylül ayinda açiklayacagi öne sürüldü.

RealClearPolitics anket ortalamasi, Trump’in oylarin ortalama yüzde 53’ünü alarak potansiyel Cumhuriyetçi rakiplerinin çok önünde oldugunu ve ardindan yüzde 20,5 ile DeSantis’in geldigini gösterdi.
Kaynak: İHA