Sivas'ta 15 Temmuz Sehitleri Anildi

Sivas’ta "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinlikleri kapsaminda vatandaslar Cumhuriyet Meydani’ni doldurdu, 15 Temmuz sehitleri anildi.

Sivas'ta 15 Temmuz Sehitleri Anildi
FETÖ’nün hain darbe girisiminin 6’nci yili nedeniyle tüm yurtta oldugu gibi Sivas’ta da sehitleri ve gazileri anma programi düzenlendi.

Düzenlenen programa Sivas Valisi Yilmaz Simsek, Belediye Baskani Hilmi Bilgin, Sivas Sehit Aileleri ve Gazileri Baskani Fatih Deveci il protokol üyeleri ve çok sayida vatandas katildi.

Ilk olarak tren gari önünde toplanan vatandaslar ellerinde Türk bayraklariyla Cumhuriyet Meydani’na kadar yürüdü. Sivas Kongre Müzesi bahçesinde son bulan yürüyüs saygi durusu ve Istiklal Marsinin okunmasiyla devam etti. Kur’an-i Kerim tilaveti ve sinevizyon gösteriminden sonra konusmalara geçildi.

Vali Simsek, “Hepimizin tanik oldugu üzere bundan tam 6 yil önce 2016 yilinin 15 Temmuz aksami millet olarak devlet olarak karanlik bir geceye taniklik ettik. Bu gece de ülkemizi, milletimizi, demokrasimizi ve sizlerin iradesini cumhuriyetimizi ve aydinlik gelecegimizi yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçmis milletin silahlarini yine milletin evlatlarina dogrultarak kanli bir darbe girisiminde bulunmuslardi. Ancak unuttuklari bir sey vardi. Türk milletinin cesareti feraseti vatan ve bayrak sevdasini unutmuslardi” dedi.

Öte yandan asirlik tarihi yapilara yansitilan Türk Bayragi güzel görüntüler olusturdu.
Kaynak: İHA