Savasta Ele Geçirilen Rus Tanklari Çekya'nin Baskenti Prag'da Sergileniyor

Ukrayna tarafindan Rus ordusundan ele geçirilen tank, füzesavar, tanksavar gibi askeri teçhizatlar Çekya’nin Baskenti Prag’da Letna meydaninda sergilenmeye baslandi.

Savasta Ele Geçirilen Rus Tanklari Çekya'nin Baskenti Prag'da Sergileniyor
Ukrayna’nin Rusya’nin saldirganligini Avrupa’da daha fazla anlatmak için baslattigi Rus ordusundan ele geçirilen askeri teçhizatin sergilenmesine Çekya’nin Baskenti Prag’da da devam ediliyor. Baskent Prag’da Letna Meydani’nda düzenlenen serginin açilisina Çekya Içisleri Bakani Vit Rakusan, Ukrayna Içisleri Bakani Denys Monastyrsky, Avrupa Konseyi Içisleri Komiseri Ylva Johansson ve Prag Belediye Baskani Zdenek Hrib katildi.

Yüzlerce Çek ve Ukraynalinin ilgi gösterdigi sergide konusan Çekya Içisleri Bakani Vit Rakusan, "Ukraynali meslektasimin bu serginin açilisinda bulunmasi benim için büyük onur. Ukrayna’nin bu cesur direnisini sürdürmesini istiyor ve destekliyorum. Tüm dünyanin Ukrayna vatandaslarina gösterdikleri cesaretten dolayi sapka çikartmalari gerekir" dedi.

Ukrayna Içisleri Bakani Denys Monastyrsky ise "Ruslardan ilk kurtardigimiz bölgedeyken bu fikir aklima geldi. Avrupa’nin Rus teknolojisini görmesi gerekir. Bu teçhizat Çernihiv bölgesinden getirildi.

Bunlarin getirilmesi zor olmadi. Durdurulmasi zordu. Çekya’ya desteklerinden dolayi tesekkür ederim. Burada her yerde bayragimiz dalgalaniyor. Ben de Ukrayna’da tüm devlet kuruluslarinda Çekya bayraginin dalgalanacagi sözünü veriyorum" ifadelerini kullandi.

"Tanklari durdurmak için birçok Ukraynali hayatini kaybetti"

Avrupa Konseyi Içisleri Komiseri Ylva Johansson tanklari durdurmak için birçok Ukraynalinin hayatini kaybettigini söyleyerek, "Burada sergilenen füzelerin aynisi her an Ukrayna’da baska Ukraynalilarin üzerine düsebilir. Bu tanklari durdurmak için birçok Ukraynali hayatini kaybetti. Ukraynalilar ülkeleri için asker olmayi ögrendiler. Destegimiz devam edecek" dedi.

Düzenlenen serginin açilisina katilan Anna Lavr isimli Ukraynali, "Ukraynaliyim ve Prag’a geldim. Ailem hala Ukrayna’da. Onlar için endiseliyim. Burada da ülkemin insanlari için çalisiyorum. Gönüllü olarak onlara burada yardim ediyorum" dedi.

Ukraynali Vladimir isimli genç ise "Babam Ukrayna’da. Ben gönüllü olarak burada çalisiyorum. Sürekli olarak ailemi düsünüyorum ve onlar için korkuyorum. Bu olan her sey beni korkutuyor. Umarim yakinda her sey bitecek ve biz kazanacagiz. Umarim Ukrayna’da yasam normale döner" seklinde konustu.

Kaynak: İHA